Grootboekrekeningen: facturatie maandrapportage bekijken

In dit artikel lees je hoe je de maandrapportage van je facturen kunt bekijken. Deze maandrapportage geeft een overzicht van de inkomsten van die maand, gesorteerd per grootboekrekening.

Een overzicht van je gefactureerde inkomsten per grootboekrekening

Aan het einde van de maand wil je weten hoeveel van je inkomsten op welke grootboekrekening geboekt zijn. Dit kun je zien in de factuur maandrapportage  in het Procurios Platform. Dit overzicht kun je als memoriaalboeking opnemen in je boekhouding.

Let op: Dit overzicht laat alleen omzet uit facturen zien. Een overzicht van de omzet afkomstig uit donaties vind je hier dus niet. Dat overzicht krijg je pas nadat je de inkomende transacties verwerkt hebt en je het verdichte bestand hebt gedownload.

Om de juiste gegevens in de rapportage te zien, moet je uiteraard wel de juiste grootboekrekeningen in hebben gesteld. Lees meer over Grootboekrekeningen instellen in het Procurios Platform

Rapportage bekijken

Ga naar Finance > Invoices en klik op de gewenste administratie. Klik vervolgens op 'Rapportages' om het maandoverzicht te zien.

Via het filter rechts kun je selecteren welke periode je wilt bekijken. Dit is altijd een kalender maand. In dit voorbeeld zie je maand 8, oftewel augustus.

De gegevens in dit overzicht dien je handmatig over te nemen naar je boekhouding.