Online donatie-instellingen

In dit artikel lees je wat je in het platform moet instellen ten behoeve van een correct werkend online donatieformulier.

Voor een online donatie moet je aangeven welke bedragen, betaalwijze(n) en frequentie(s) van doneren als opties mogen worden gekozen. Tevens bepaal je voor welk Fonds de donaties bedoeld zijn. Deze instellingen doe je in de zogenaamde Bedragsets en Configuratiesets binnen het product Fundraising.

1. Ga in je platform naar Fundraising (Fondsenwerving)
  2. Klik links onderaan het scherm op Instellingen
  3. Klik in de tweede kolom op Online donatie

Bedragset toevoegen

Een bedragset is eenheid van een betalingsfrequentie met een reeks van bedragen, waaruit een donateur op de website kan kiezen om te doneren. Voorbeeld:

• Frequentie maandelijks met keuze uit: €5, €10, €20, €50.

Maak voor iedere gewenste betalingsfrequentie een bedragset aan.

Een Bedrag- of Configuratieset kun je wijzigen door op het vergrootglas te klikken, uiterst rechts op de regel van de betreffende Bedrag- of Configuratieset.

Configuratieset toevoegen

In de Configuratieset stel je de volgende zaken in:

• Aan welk Fonds de donaties gekoppeld moeten worden.
    Als er uit meerdere fondsen gekozen moet worden, lees dan ook Keuze-optie voor fondsen in donatieformulier maken.
  • Welke betaalmethode(s) je beschikbaar wilt stellen voor de donateur (automatische incasso, iDeal, etc.).
    • Online betaalmethoden, zoals Ideal en Paypall, zijn niet te gebruiken in combinatie met periodieke Toezeggingen. Biedt voor periodieke toezeggingen ook de betaalmethode Automatische Incasso aan.
    • Lees meer over Betaalmethode en betaalprovider toevoegen.
  • elke omschrijving de banktransacties moeten krijgen
  • In geval van automatische incasso: welke incassant gebruikt moet worden

Alvorens je automatische incasso kunt instellen moet je eerst een aantal zaken voorbereiden

• Zorg dat je een een overeenkomst hebt met jouw bank om automatische incasso's te mogen uitvoeren
  • De bank geeft je een Incassant ID. Hou dit bij de hand, want dit heb je nodig om de volgende stappen te doorlopen

Een volgende stap is dat je het donatieformulier op de website publiceert. Lees hier meer over het online plaatsen van een donatieformulier.