Donatieformulier in artikel CMS plaatsen

In dit artikel lees je hoe je een donatieformulier binnen het CMS in een artikel van het type donatie-snippet plaatst. Je publiceert het registratieformulier in combinatie met een aantal andere eigenschappen die je elders in het platform hebt ingericht.

Als je een donatieformulier maakt die op een externe website (buiten het Procurios platform) moet staan lees dan hier hoe je Content uit Procurios op externe website kunt plaatsen

Voordat je een donatieformulier in een artikel kunt plaatsen, moet je enkele andere zaken inrichten. Dat lees je in Donatieformulier online plaatsen.

1. Berichtenpagina's

Ga naar CMS -> Website

Binnen je website heb je twee pagina's nodig om een donateur naar toe te leiden bij het afronden van het donatieproces:

1. Succespagina: een pagina waarop je de tekst plaatst voor een succesvolle donatietoezegging of -betaling
  2. Betaling mislukt pagina: een pagina waarop je de tekst plaatst voor een niet-succesvolle donatiebetaling (bijvoorbeeld via iDeal)

Lees hier hoe je Verborgen pagina met bericht of actietekst kunt aanmaken.

2. Publiceer het Donatie-snippet

Bepaal de pagine binnen je cms (binnen je website) waar je het donatieformulier wilt zien.
Lees hier hoe je nieuwe pagina kunt aanmaken

Voeg in de pagina een artikel toe en kies hierbij voor het snippet Donatieformulier

• Vul de nodige velden in
    1. Configuratieset: hier selecteer je de configuratieset die je in de instellingen van Fundraising hebt gedefiniëerd
      Lees hier meer over Configuratieset aanmaken
    2. Registratie-configuratieset: hier selecteer je het registratieformulier dat je in Account & Registration hebt ingericht
      Lees hier meer over Profiel- of registratieformulier aanmaken
    3. Activatiemail: Ook verificatiemail genoemd; geeft aan of de registratie (e-mailadres) geverifieerd moet worden alvorens de gegevens te registreren in het CRM. Lees meer over Berichten en opties in Profiel & registratie.
    4. Bedankmail: Stuurt  aan of de registratie (e-mailadres) geverifieerd moet worden alvorens de gegevens te registreren in het CRM. Lees meer over Berichten en opties in Profiel & registratie.
    5. Actie: Je donatieformulier is een van de Acties binnen een Campagne. Hiermee krijg je goed inzicht in de effectiviteit van je Engagement Campagne(s) en -Acties.
      Lees hier meer over Wat zijn Thema's, Campagnes en Acties?
    6. Succespagina: selecteer hier de verborgen pagina die je bij stap 1.1 hebt gemaakt
    7. Betaling mislukt pagina:  selecteer hier de verborgen pagina die je bij stap 1.2 hebt gemaakt