Betalingskenmerken realiseren

Bij mijn magazine wil ik graag een betalingskenmerk meesturen. Kan dit?

Dat kan zeker! Allereerst zorg je in het CRM voor een relatieselectie. Daarna kan je de volgende stappen volgen;

• Ga naar de 'Fondsenwerving'
  • Selecteer het fonds waar je de donatie op wilt ontvangen
  • In het menu zie je nu de optie 'Betalingskenmerken'. Selecteer deze

• Kies voor 'Voeg betalingskenmerk batch toe
  • Selecteer de gemaakte relatieselectie
  • Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor het koppelen van een actie
  • Je kan tot slot aangeven welk type betalingskenmerk je wilt samenstellen (acceptgirokaart of acceptgirokaart met relatie ID en actiecode)

Op basis van de ingevoerde gegevens wordt er nu een .csv-bestand samengesteld.

Klik op het einde van de regel op het downloadteken. Nu heb je een bestand met alle relaties in de selectie inclusief een betalingskenmerk. Afhankelijk van hetgeen je hebt afgesproken met het verzendhuis kan je kolommen verwijderen. Hierna kan je het bestand aanleveren aan het verzendhuis.

Donaties ontvangen na het verzenden van het magazine

Wanneer door een donateur een donatie wordt overgemaakt en hierbij wordt gebruik gemaakt van het betalingskenmerk dan zal deze donatie door het systeem herkend worden en gekoppeld aan het fonds en de bijbehorende relatie.