Pagina afschermen voor bepaalde gebruikers

Dit artikel beschrijft hoe je bepaalde pagina's op je website enkel toegankelijk maakt voor bepaalde gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan een pagina met interne documenten, of een pagina waar enkel leden van een bepaalde werkgroep toegang toe hebben.

Voorbereiding

We gaan er vanuit dat je reeds een relatielijst hebt gemaakt met de gebruikers die je toegang wil geven tot de afgeschermde pagina.

Pagina afschermen

1. Ga naar de pagina die je wil afschermen en klik op Bewerken
  1. Ga naar het tabblad Geavanceerd
  2. Selecteer Deze pagina is alleen zichtbaar voor...
  3. Bij Gebruikers in collectie selecteer je de relatielijst met gebruikers waarvoor je de pagina toegankelijk wil maken
  4. Klik op Opslaan

Deze pagina is nu enkel toegankelijk voor gebruikers uit de relatielijst Raad van Bestuur.

Op dezelfde manier maak je ook een categorie beschikbaar voor een specifieke relatielijst. Alle onderliggende pagina's erven vervolgens dezelfde instellingen over.