Importeren Functiekoppeling

Inleiding

Functies zijn een manier om twee relaties aan elkaar te koppelen. Een persoon kan bijvoorbeeld werkzaam zijn voor een organisatie. De functie is in dit geval medewerker. Andere voorbeelden zijn voorzitter van een werkgroep of secretaresse van een directielid. Functiekoppelingen zijn echter niet beperkt tot arbeidsrelaties. Zo kan een vereniging verschillende lokale afdelingen hebben die elk als relatie in het CRM voorkomen. Ook kan een organisatie een sponsorkind koppelen aan sponsorouders. Ook dit verband is met een functie aan te geven.

Om deze informatie vast te leggen in je implementatie is een import van functiekoppelingen mogelijk. Hiervoor is een sjabloonbestand beschikbaar. Het bestand kan worden aangeleverd als Excel-bestand of als csv-bestand met puntkomma als scheidingsteken.

Sjabloonbestand

De kolommen binnen het sjabloon importbestand Functiekoppeling;

• Toekenning ID
    Een uniek nummer dat je zelf kunt bepalen. Dit kan een ID uit het oude systeem zijn, of gewoon 1,2,3, et cetera als een dergelijk nummer nu niet bestaat.
  • Actor ID
    Het ID uit het oude systeem van de relatie die de functie vervult. Bijvoorbeeld het ID van een persoon. Dit moet gelijk zijn aan het ID dat wordt gebruikt in het bestand met relatiedata.
  • Doelrelatie ID
    Het ID uit het oude systeem van de relatie waarvoor de functie wordt vervuld. Bijvoorbeeld het ID van een organisatie. Dit moet gelijk zijn aan het ID dat wordt gebruikt in het bestand met relatiedata.
  • Functie ID
    Het nummer van de functie zoals bekend in de nieuwe implementatie.
  • Startdatum
    De datum vanaf wanneer de koppeling tussen de twee relaties bestaat. Als dit onbekend is kan het met de huidige datum worden gevuld.
  • Einddatum
    Hiermee kan optioneel het einde van de koppeling worden aangegeven. Bijvoorbeeld het moment wanneer een medewerker niet meer werkzaam was voor een bedrijf.
    Deze kolom mag leeg gelaten worden.
  • Notitie
    Hiermee kan optioneel een opmerking bij de functiekoppeling worden geplaatst.
    Deze kolom mag leeg gelaten worden.

Tags:
  • /Fundraising
  • Import
  • Functie