Zichtbaarheid pagina's beheren

In dit artikel lees je hoe je de zichtbaarbaarheid (en vindbaarheid) van een of meer pagina's beheren

Je maakt soms gebruik van webpagina's die niet bedoeld zijn voor een breed publiek, maar voor een individu of een selecte gebruikersgroep.

Je kunt dan kiezen of pagina's al dan niet zichtbaar zijn in je site-menu. Of pagina's vindbaar zijn voor zoekmachines. En of alleen specifieke, ingelogde gebruikers toegang hebben tot de pagina's.

Waar in dit artikel wordt gesproken over 'pagina' geldt dit ook voor 'Categorieën'. Instellingen voor categorieën geldt voor alle onderliggende pagina's.

Je kunt jezelf soms werk besparen door pagina's slim te categoriseren en eigenschappen/instellingen vast te leggen op de Categorie.

Verberg voor menu

Je klikt binnen een pagina op 'Verberg voor menu'.

Verberg pagina's voor zoekmachines

• Open Bewerken > Geavanceerd
  • Onder zichtbaarheid kun je kiezen of zoekmachine je pagina mogen vinden.

Pagina zichtbaar voor specifieke gebruikers

• Open Bewerken > Geavanceerd
  • Selecteer 'Deze pagina is alleen zichtbaar voor...'
  • Selecteer vervolgens gebruikers of collecties (=alle relaties in een relatielijst) die toegang mogen krijgen tot deze pagina.

De gebruikers moeten dan wel inloggen om te pagina te kunnen zien.