Content uit Procurios op externe website plaatsen

In dit artikel lees je hoe je content uit het Procurios platform op een externe website kunt plaatsen.

Binnen het CMS van Procurios is het mogelijke meerdere websites te beheren. Standaard wordt een basis-opzet voor een reguliere website opgeleverd en een website genaamd iframe. Binnen het CMS kun je deze site openen via 'Andere website selecteren'.

Als je binnen het Procurios platform content beheert die op een externe website (buiten het Procurios platform) getoond moet worden, dan doe je dit door middel van de iframe website

Plaats de content op een pagina binnen deze site.

Lees hier hoe je pagina's of artikelen aanmaakt.

Bij het woord content kun je denken aan een registratieformulier voor een nieuwsbrief of een donatie, of andere formulieren, blogs, nieuwsartikelen, bijeenkomen, etc.

Nadat je een pagina hebt ingericht met daarop je content is de pagina beschikbaar via een url. In het DNS van je hoofddomein heb je nu een CNAME-record nodig voor een subdomein dat je voor de iframe-pagina wilt gebruiken.

Lees hier hoe je een CNAME-record kunt toevoegen op je DNS.

Als dit nog niet is gebeurd, moet door een Procurios consultant jullie domeinnaam ook in onze configuratie gezet worden, zodat onze webserver jullie domeinnaam herkent. Doe hiervoor een verzoek via een ticket.

Als het goed is, heeft je iframe-pagina nu een url op basis van jouw gekozen subdomein. Bijvoorbeeld:

(https://)doneren.jouwdomein.eu/donatieformulier

Op je externe website kun je nu een iframe met deze url implementeren. Je content is dan zichtbaar op je externe website.