Share buttons maken

Soms wil je bezoekers op je website de mogelijkheid geven om bepaalde content via social media te delen. Denk aan bijvoorbeeld blogberichten, of webshopproducten. Dit artikel beschrijft hoe je zo'n Deel-knop in je website kunt implementeren.

HTML- en Javascriptcode

Waar kan ik die vinden?

Elke social media platform heeft zijn eigen oplossing ten aanzien van Deel-knoppen. Welke HTML- en Javascript-code je nodig hebt, kun je bij het betreffende platform vinden. Bijvoorbeeld:

Facebook: https://developers.facebook.com/docs/plugins/share-button/

Twitter: https://developer.twitter.com/en/docs/twitter-for-websites/tweet-button/overview

Platforms als AddThis bieden tools waarmee je dit in één beweging voor alle social media platforms kunt organiseren.

Hoe plaats ik die op mijn website?

Als je de gewenste HTML- en Javascriptcode voor jouw Deel-knoppen hebt gevonden, kopieer je die en plakt deze in een Socia Media HTML Snippet. Doe hiervoor het volgende:

1. Ga naar de module Systeem > Social Media > HTML snippets (url: ...klantsite.net/socialmedia/snippet)
  2. Klik op de knop HTML snippet toevoegen
  3. Vul een beschrijvende titel in en desgewenst een beschrijving
  4. Plak in het veld 'HTML' de code van de Deel-knop(pen)
  5. Klik op Opslaan

In de module waar je de Deel-knop(pen) wilt gebruiken, hoef je nu alleen nog dit snippet te selecteren.