Notificatievoorkeuren voor gebruikers activeren (how to)

Het is mogelijk dat Community-gebruikers persoonlijke notificatievoorkeuren zelf beheren.

• Bepaal allereerst op welke manier een gebruiker zijn voorkeuren zou moeten beheren. Hoe je dit het beste doet hangt af van de inrichting van je CRM en is dus per organisatie anders. Raadpleeg daarom een Procurios Consultant voor advies hierin: Vraag advies.
  • Maak voor elk kanaal waar een gebruiker zelf de voorkeuren mag beheren een Relatielijst. Één Relatielijst voor alle kanalen mag ook.

Inrichting persoonlijke voorkeuren klaar?

• Open Communities > E-mailnotificaties.
  • Bewerk de e-mailnotificatie die je wilt aanpassen.
  • Activeer de optie 'Stel de ontvangers van dit notificatie-type in per kanaal'.
  • Per kanaal kun je nu een beperking instellen:
    • Selecteer bij de kanalen waar deze je deze persoonlijke notificatievoorkeuren mogelijk wilt maken de optie Relaties in de samengestelde collecties
    • Selecteer vervolgens de bijhorende Relatielijst die je hiervoor hebt ingericht.

Je hebt er nu voor gezorgd dat gebruikers alleen een notificatie ontvangen als zij dit zelf willen.