Getting started met betaalmethodes toevoegen

In dit artikel lees je hoe je betaalmethoden van je betaalprovider instelt.

Toevoegen betaalmethode

Ga voor het toevoegen van een nieuwe betaalmethode naar Platform (Systeem) / Payment methods (Betaalmethoden) en kies voor ‘Betaalmethode toevoegen’. Vul tenminste de verplichte velden in.

De volgende diensten zijn te configureren in je klantomgeving

Configuratie

Nadat je een dienst hebt gekozen worden worden, afhankelijk van de specifieke dienst, configuratie-opties getoond.

De onderstaande diensten zijn te configureren in je klantomgeving. Voor de diensten met link zijn specifieke configuratie-instellingen nader beschreven.
Heb je hulp nodig bij het configureren van andere diensten, vraag dit dan aan via een ticket.

• Buckaroo 3.0 (iDEAL, PayPal, creditcard(s) en overboeking)
  • DIBS/Euroline
  • iDEAL v3
  • Mollie
  • MultiSafepay
  • Ogone e-Commerce
  • Paybox
  • Rabobank Omnikassa
  • Rembours
  • Sisow
  • Vooruitbetalen
Configuratie testen

De meeste betaalproviders of banken zullen een test-betaling vereisen voordat je de koppeling in 'productie' mag gebruiken. In grote lijn gaat dat als volgt:

De Betaalmethode binnen Procuriuos zet je in test-modus en de connectie met de betaalprovider maak je ook daar in test-modus of in een afzonderlijke test-omgeving.
Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een certificaat vanuit Procurios moet uploaden of een api-key moet invoeren. Dit zorgt voor de versleuteling van de data tussen de bank en Procurios.

Ook aan de kant van Procurios kan het zijn dat je een test-modus moet activeren, zoals in het voorbeeld hierin. Ook dit is afhankelijk van de gekozen dienst.

Open de iDEAL-betaalmethode binnen Procurios en klik op 'Deze betaalmethode testen'

• Klik dan op Testen

Zodra de test is geslaagd kun je de verbinding tot stand brengen in de productie-omgeving of -modus van de betaalprovider of bank.

Schakel dan de eventuele testmodus in Procurios ook weer uit.

Wil je weten hoe je online donaties instelt? Lees het artikel ‘Online donatie instellingen’.