Abonnementen toevoegen en opzeggen

Dit artikel beschrijft hoe je abonnementen toevoegt (aanmaakt) en opzegt.

Er zijn twee manieren om een abonnement toe te voegen: via Memberships of via de relatiekaart in het CRM. Op informatie op relatiekaart in het CRM is gekoppeld aan Membership. Het maakt dus niet uit op welke plek je de informatie aanpast.

We zullen je beide manieren laten zien.

Abonnement toevoegen via het CRM

1. Ga naar CRM > Relaties en open de relatiekaart van de persoon waar je een abonnement bij wilt toevoegen of opzeggen.

2. Ga op de relatiekaart naar het tabblad 'Abonnementen' en klik op 'Abonnement toevoegen'

Afhankelijk van de inrichting binnen je Procurios Platform kan je relatiekaart er anders uitzien dan op bovenstaande afbeelding.

Vervolgens vul je de gegevens in van het abonnement:

• Ingangsdatum: dit is de datum waarop het abonnement van start gaat (of is gegaan)
  • Gefactureerd tot: dit is de datum tot wanneer het abonnement eventueel al gefactureerd is (bv: bij migratie vanuit een ander systeem)
  • Vervalt op: dit is de datum waarop het abonnement wordt verlengd of vervalt. Het systeem vult dit veld automatisch op bij aanmaak van het abonnement. Zie het artikel over de vervaldatum voor meer info.

Abonnement opzeggen via het CRM

Ga naar de relatiekaart van de relatie waarbij je het abonnement op wilt zeggen en bekijk het abonnement. Klik vervolgens op de knop 'Abonnement opzeggen'.

Vervolgens geef je de opzegdatum in en pas je de vervaldatum aan indien nodig. Tot slot voer je de reden van opzegging in.

Abonnement toevoegen via Memberships

1. Ga naar Memberships > Abonnementen
  2. Selecteer het gewenste abonnementstype in de categorieboom
  3. Klik op Abonnement toevoegen
  4. Volg dezelfde stappen als bij 'Abonnement toevoegen via het CRM'. Het enige verschil is dat je nog de Contractant moet aangeven voor wie het abonnement toegevoegd moet worden.

Abonnement opzeggen via Memberships

Een abonnement zeg je op door op de opzegknop te drukken. Dit kan vanuit het overzicht of op de detailpagina van het abonnement. Vervolgens volg je dezelfde stappen als bij 'Abonnement opzeggen via het CRM'.

Abonnement opzeggen