Hoe maak ik een Backend gebruiker aan?

Dit artikel beschrijft hoe je een backend-gebruiker aanmaakt.

Om een backend gebruiker aan te maken heb je de rol SuperUser nodig.

Relatie aanmaken

1. Ga naar Backend Gebruikers > Alle relaties
  2. Als je boven de relatielijst de knop Relatie toevoegen ziet, doe dan het volgende:
    1. Klik op de knop Relatie toevoegen. Je ziet nu een lege relatiekaart.
    2. Selecteer het relatietype 'Persoon'. Je ziet nu alle velden verschijnen die je moet invullen.
    3. Nadat je de nieuwe relatie hebt opgeslagen, zie je diens relatiekaart in beeld.
    4. Volg de beschrijving verder vanaf Backend Gebruiker toevoegen.
      (Negeer stap 3 hieronder)
  3. Zie je deze knop Relatie toevoegen niet:
    1. Maak eerst een nieuwe gebruiker aan in het CRM. Volg deze instructies.
    2. Volg de beschrijving verder vanaf Rollen toewijzen.

Backend gebruiker toevoegen

• Bovenaan de relatiekaart klik je op het knopje met het radertje en klik je vervolgens op de optie 'Maak gebruiker'.
  • Er verschijnt een dialoogvenster. Doe hierin het volgende:
    1. Bij 'Site' selecteer je 'Backend ...'
    2. Selecteer 'Fallback taal' de voorkeurstaal van de nieuwe gebruiker.
    3. Klik op de blauwe knop 'Mail naam ...'

De betreffende relatie ontvangt nu een e-mail met daarin een link naar de backend. Hij/zij wordt automatisch ingelogd en moet eerst een wachtwoord kiezen voordat hij/zij verder kan. Eenmaal gedaan, zal die persoon de toegang tot de backend hebben conform de backend-rol(len) die je bij stap 2 hebt geselecteerd.

Rollen toewijzen

1. De tweede stap is het toekennen van een of meerdere rollen aan de gebruiker.
  2. Zoek de relatie waarvoor je rollen wil toewijzen (/Fundraising-klanten vinden dit onder de weergave 'Backend gebruikers') en klik op Wijzigen.
  3. Je kunt hier aangeven welke rollen de relatie vervult. Selecteer de juiste rollen en klik op Opslaan.
    Afhankelijk van je implementatie kan dit er anders uitzien.

De standaard backend rollen staan de toegang toe tot één of meerdere functionaliteiten (CRM, Mailings, Website, ...) in jouw platform. De naam van de rol geeft aan tot welke functionaliteit de rol toegang geeft.

De naam van de rol geeft aan welke rechten deze de rol heeft. Dit zijn alle rechten om het betreffende onderdeel volledig uit te kunnen voeren. Zo heeft een Meetings Manager naast Meetings&Events ook toegang tot Mailings en CRM (relatiebeheer), omdat hij anders vanuit Meetings&Events geen mails kan versturen en geen bezoekers kan toevoegen.
Vrijwel elke rol heeft minimaal leesrechten op relaties, omdat vanuit elke rol modules worden gebruikt die betrekking heeft op relatie-gegevens.

De SuperUser is een bijzondere rol. Met deze rol heb je toegang tot alles en kun je ook backend gebruikers beheren.

Accountgegevens mailen

Tot slot stuur je de nieuwe gebruiker een mail met de login instructies.

1. Op de relatiekaart van de gebruiker klik je bovenaan op het tandwiel.
  2. Vervolgens klik je op Maak gebruiker.
  3. Volg de verdere instructies.