2 factor authentication

Met de module 2 Factor Authentication (2FA) kun je twee-staps authenticatie instellen voor een gebruiker. Twee-staps authenticatie is het gebruik van een tweede stap van toegangscontrole, na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan worden gedaan door middel van twee methoden:

• een authenticator app
  • een lijst met backupcodes

Over authenticatie apps

Er zijn veel verschillende authenticator apps, zoals Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Authenticator Plus, LastPass Authenticator, FreeOTP Authenticator, Sophos Authenticator, Yubico Authenticator, Salesforce Authenticator, Authy, MYDIGIPASS authenticator (Van VASCO, de maker van de chip op je pinpas)

Nog meer apps vindt je in de Play store: https://play.google.com/store/search?q=Authenticator&c=apps of in de Appstore van apple: https://theappstore.org/?search=Authenticator&platform=software

Zo'n authenticator app werkt op basis van een 'sleutel', die door middel van een QR code wordt doorgegeven van de site naar de app. De app genereert een code waarmee je kunt aantonen dat jij de rechtmatige gebruiker bent.

Activeren 2FA

Wil je gebruik gaan maken van 2FA, dan kun je dit via een ticket aanvragen bij Procurios. Wij zullen de module dan voor je activeren. Nadat dit gebeurd is kun je 2FA terugvinden in het hoofdmenu van het Procurios Platform.

Oplossen authenticatieproblemen bij gebruiker

Als een gebruiker problemen ondervindt bij het inloggen via 2FA. Kun je als SuperUser de 2FA voor deze gebruiker uitzetten.

Als je deze actieknop niet ziet moet deze worden geactiveerd in de Weergave waar je deze actie wilt kunnen uitvoeren. Als alleen je backend users van deze functionaliteit gebruik maken kun je deze actie het beste alleen toevoegen aan de weergave voor de backend users.