Stornering(en)

Wanneer incasso opdrachten gestorneerd worden kan dat verschillende redenen hebben.

1. Waar kan ik de storno's inzien?

Je ziet een overzicht van de gestorneerde transacties terug in het transactie overzicht van een transactie bestand. De ingelezen transactie bestanden kun je vinden bij  de banktransacties. Wanneer je op een specifiek bestand klikt dan kan je filteren op 'Debet' of 'Credit'. Wanneer je filtert op 'Debet' vind je alle gestorneerde transacties. Wanneer je op een specifieke transactie doorklikt dan kan je ook de "Reden van terugboeking" inzien.

2. Automatisch intrekken Toezeggingen

Het systeem geef aan toezegging bij een stornering punten. Wanneer een toezegging 3 of meer punten heeft gekregen dan zal de toezegging automatisch worden ingetrokken. Wanneer een incasso opdracht bij een toezegging lukt dan wordt het aantal punten aantal gereset naar 0.

Voorbeelden:

Een toezegging heeft drie keer achtereen stornocode "(AM04) Onvoldoende saldo" gekregen. De toezegging zal dan automatisch ingetrokken worden.

Een toezegging heeft twee keer stornocode "(AM04) Onvoldoende saldo" gekregen. Vervolgens is een incasso gelukt en daarna heeft de toezegging weer stornocode "(AM04) Onvoldoende saldo" gekregen. De toezegging blijft actief omdat na de succesvolle incasso het puntenaantal gereset is

3. Kan ik een storno nogmaals incasseren?

Een gestorneerde incasso kan niet nogmaals aangeboden worden in een incassobatch. Om te zorgen dat een stornering alsnog wordt betaald zal men hiervoor via het herinneringsproces (debiteurenbeheer) het gestorneerde bedrag alsnog betaald zien te krijgen. Via 'Financieel / facturen / Herinneringen' kan een herinnering naar de relatie worden verzonden.

Wanneer bij een relatie waar een stornering is opgetreden nog niet  de 3 punten zijn behaald  en er is sprake van een periodieke incasso dan zal bij de eerst volgende incassoronde de nieuwe periodieke incasso in de batch aangeboden worden.