Google Maps Platform

Wil je gebruik maken van Google Maps in je implementatie of op je website, dan moet je bij Google een API-key aanmaken.

API-key aanmaken bij Google

Doorloop volgende stappen om je Google maps API-key aan te maken:

1. Ga naar https://cloud.google.com/maps-platform/. Klik op Aan de slag
  2. Optie Maps aanvinken
  3. Optie Routes aanvinken
  4. Optie Places aanvinken
  5. Klik op Continue

Vervolgens maken we een nieuw project aan door in de dropdown te kiezen voor Create a new project. Geef je project een naam, bijvoorbeeld de naam van je organisatie of website.

Vervolg de stappen waarmee je een Billing account aanmaakt. Je zal je facturatie en betaalgegevens moeten invullen. Volg de aanwijzingen op je scherm.

Na afronding kom je in de Google Cloud Platform console uit. Kies hier het project dat je net hebt aangemaakt.

In de console moeten we twee API's activeren:

1. De Geocoding API
  2. De Maps JavaScript API

Je kan de zoekfunctie gebruiken via Enable APIS and services om bovenstaande API's te vinden.

Na het inschakelen van de API's klikken we door naar Credentials en vervolgens op Create credentials.

In het scherm hierna krijg je jouw API key. Deze gaan we in de volgende stap invoeren in jouw implementatie.

API key invoeren in jouw implementatie

Ga in jouw implementatie naar Systeem > Google Maps > Manage API keys. En klik op Voeg een API sleutel toe.

Voer de API key die je hebt ontvangen van Google, in op bovenstaand scherm en klik op Voeg toe.

Heb je geen toegang tot het beheer van de API keys? Neem dan contact op met je beheerder of met de ServiceDesk.

Tags:
  • CMS