Verbeterde UTF-8 support

Het was op ons platform nog niet mogelijk om emoji te gebruiken. Emoji zijn een relatief recente toevoeging aan de unicode standaard en inmiddels zijn de benodigde voorbereidingen getroffen, en hebben we een script waarmee dat in een keer voor een implementatie gedaan kan worden.

Ook nieuwe implementaties worden vanaf nu meteen aangemaakt met de uitgebreide encoding.

Standaard Excel export-formaat naar .xlsx

Onze ExcelExport maakte standaard bestanden in het .xls formaat (Excel 2003 en eerder). Dat formaat wordt door Office 365 niet meer ondersteund. Daarom is het vanaf heden aangepast en worden de bestanden standaard in .xlsx formaat (Excel 2007 en nieuwer) gemaakt.

Op plekken waar nu expliciet voor het oude formaat gekozen was, blijft dat oude formaat gebruikt worden, maar op andere plekken wordt het nieuwe formaat gebruikt.  Op plekken waar expliciet een bestandsnaam met .xls als extensie gegeven wordt, zal automatisch .xlsx gebruikt worden.

Domeinbeheer: forceren van taal toont alleen actieve talen

Wanneer je een meertalige site hebt, kun je ervoor zorgen dat je via een domeinnaam de actieve taal forceert. Zo zou je bijvoorbeeld `ww.procurios.de` geforceerd de Duitse versie van onze website kunnen laten tonen als deze meertalig was.

Bij het domein stel je in welke taal hij moet gebruiken. Het lijstje wat hierbij stond was wat vreemd: hij toonde alle (!) talen in plaats van alleen de actieve talen, terwijl je bij de site zelf alleen kunt kiezen uit actieve talen. Vanaf nu (ook in stable) kun je bij het domein (net als bij de site) alleen nog kiezen uit de actieve talen.

Bonus: de lijst met talen is vanaf nu ook alfabetisch gesorteerd.

Tags:
  • Releasenotes