Forms&Surveys: Aanpassingen afzender formulieren

Wanneer een gebruiker van je website een formulier naar je verzond, was de afzender zijn eigen mailadres. Bijvoorbeeld: "pietje@gmail.com". Maar omdat Procurios geen formulieren mag verzenden als "pietje@gmail.com", kwamen de ingezonden formulieren vaak in jouw spambox terecht en wist je niet dat er een formulier naar je verzonden was.

De afzender van de formulieren is daarom nu een algemene afzender geworden, standaard is dit 'no-reply'. Het veld 'e-mailadres' dat je aan een formulier toevoegt, gebruiken we als 'reply to'. Dus de verzender vult zijn eigen mailadres in, "pietje@gmail.com". Wanneer je een formulier ontvangt, is de afzender 'no-reply'. Maar als je in de mail klikt op 'beantwoorden', zie je het mailadres van de verzender, "pietje@gmail.com". Dit voorkomt dat het formulier in de spam terecht komt, en weet jij toch het mailadres van de verzender.

Community2: toegang van meerdere relatiegroepen beperken

Bij het instellen van een kanaal in de Community, kun je de toegang van dit kanaal nu beperken voor meerdere relatiegroepen. Dit was voorheen alleen mogelijk voor 1 relatiegroep.

Meetings&Events: Machtiging voor incasso

Een bezoeker van een evenement kan tijdens het inschrijven aangeven dat de bijdrage voor het evenement via een incasso van zijn rekening afgeschreven mag worden.

De registrant geeft naast zijn factuurgegevens ook zijn incasso gegevens op; dit zijn een bankrekeningnummer en akkoord voor afschrijven. Deze incasso-afspraak wordt tijdens het factureren van de bijeenkomst aan de factuur gekoppeld, zodat deze geïncasseerd kan worden.

Deze laatste optie is alleen beschikbaar als je al incasso-afspraken kunt koppelen aan facturen.

Beveiliging tegen clickjacking

Veel sites van onze klanten zijn nu beveiligd tegen clickjacking. Clickjacking is een techniek waar je een site toont in een iframe (je toont een site binnen het frame van een andere site) , en daar overheen een volledig transparante site die jouw toetsaanslagen en muisbewegingen afvangt. Zo kun je dus een site van een bank tonen en je ingevoerde beveiligingscode afvangen, en zelfs een transactie mee doen.

Alle nieuwe site worden standaard beveiligd tegen clickjacking. Voor bestaande sites is het ook aangezet als 'Bezoekers moeten ingelogd zijn voor deze website (geen publieke website)' was aangevinkt. Hierdoor zijn alle backends dus automatisch voorzien van clickjacking-preventie.

Toegankelijkheid van de interface verbeterd

We hebben onze modules op een aantal punten verbeterd. Zo is ons platform beter te gebruiken voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking. Een voorbeeld van de verbeteringen is dat schermlezers onze modules makkelijker kunnen 'overdragen' en dat de modules te bedienen zijn met alleen de knoppen tab, enter en spatie.

Verbeteringen toegankelijkheid back-end

We hebben ook kleine verbeteringen doorgevoerd in hoe je functies binnen modules bedient. Zo kun je het Help- en Accountmenu in het extranet, het settingsmenu in de Entity List in Invoices, en het settingsmenu op de detailpagina in Invoices nu bedienen met het toetsenbord. Ook is het op deze pagina's duidelijker gemaakt in welke onderdelen je aan het werk bent en welke onderdelen niet actief zijn.