Google Tag Assistent

Google Tag Assistent is een Add-on voor je browser waarmee je je Google Tag Manager / Google Analytics implementatie realtime kan testen. Je kunt er mee zien welke tags geladen en geactiveerd worden.

Een erg krachtige functionaliteit is de recordings functie van Google Tag Assistent. Wat kan je hier dan mee? Je simuleert bijvoorbeeld een website bezoeker die via de Google zoekmachine op de website komt en vervolgens een aankoop doet. Het kan zijn dat door de verkeerde instellingen deze conversie niet correct gemeten wordt. Het voordeel van recordings is dat je éénmaal een simulatie doet. Vervolgens laat recordings zien wat er gemeten wordt door Google Analytics. Wanneer er zaken vermoedelijk niet goed ingesteld staan geeft recordings dit aan. Je kan vervolgens instellingen in Google Analytics aanpassen en je ziet direct in de recording wat voor effect je aanpassingen hebben zonder dat je opnieuw een website bezoek hoeft te doen met een aankoop.

Korte video die laat zien hoe Google Tag Assistent in de praktijk werkt: https://www.youtube.com/watch?v=_7zoJR6uq2g

Google Tag Assistent is een onmisbare tool bij het implementeren van Google Analytics voor je website.

Tags:
  • Google
  • Google analytics