Quick Guide Inspiratiezuilen

Volgen

imageDe Inspiratiezuil

De Inspiratiezuil is in feite een website. Deze draait op een touchscreen die is geïnstalleerd op uw locatie. Bezoekers kunnen op de Inspiratiezuil eenvoudig alle informatie vinden die voor uw locatie relevant is.

De Inspiratiezuil kan volledig naar uw wensen worden ingericht. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Eigen pagina's - twee sets van vijf pagina's mogelijk:
    • Set 1: informatie over uw accommodatie;
    • Set 2: informatie over uw partners.
  • Kant-en-klare informatie over:
    • Evenementen;
    • Routes;
    • Eten & Drinken;
    • Overnachten;
    • Praktisch info.
  • Meertaligheid (Duits, Engels, Frans en Nederlands)
  • Gepersonaliseerd ontwerp (uw logo; kleurstelling; achtergrondafbeelding; slideshow en screensaver-afbeeldingen)

TipDe enige zaken die u eventueel hoeft te beheren, zijn de optionele sets met Eigen pagina's. Alle overige pagina's en informatie worden centraal beheerd en kunt u desgewenst in uw Inspiratiezuil laten publiceren. Neem hiervoor contact op met de beheerder van uw Inspiratiezuil

Een Eigen Pagina maken

Ga naar de pagina Inspiratiezuilen en doorloop de volgende stappen.

1. Klik op de knop Eigen pagina's of Eigen pagina's 2 - een scherm met vijf tabs wordt geopend.
    Elke tab vertegenwoordigt één van de vijf beschikbare pagina's. De tab die u de laatste keer geselecteerd heeft gehad, is nu opnieuw geselecteerd
  2. Selecteer de gewenste pagina-tab en vul de velden in.
  3. (Optioneel) als u nog een pagina wilt bewerken, selecteert u de betreffende pagina-tab en vult u alle velden als hierboven in
  4. Klik op Opslaan om alle bewerkingen te bewaren

Toelichting bij de velden:

Publiceer deze pagina selecteer deze 'checkbox' om de pagina op uw Inspiratiezuil zichtbaar te maken.
Schakel deze optie uit zolang de pagina nog 'under construction' is
Menutitel de (bondige) titel die in de navigatie-balk zal worden getoond
Paginatitel de (langere) titel die bovenaan de pagina zal worden getoond
Pagina-inhoud met de HTML-editor genereert u de content van de pagina. Gebruik zo nodig koppen en lijsten om de tekst overzichtelijk en leesbaar te maken
Pagina-inhoud met de HTML-editor genereert u de content van de pagina. Gebruik zo nodig koppen en lijsten om de tekst overzichtelijk en leesbaar te maken
Afbeeldingen sidebar

de 'sidebar' bevindt zich rechts van de pagina-inhoud op de Inspiratiezuil. De foto's worden onder elkaar geplaatst en geschaald naar 300px (b) bij 200px (h). U kunt meerdere foto's uploaden.

TipHet mooiste effect verkrijgt u als de hoogte van de sidebar gelijk is aan of (iets) minder hoog is dan de hoofdkolom met pagina-inhoud. Pas het aantal foto's hierop aan

TipDe inhoud van alle (gepubliceerde) Eigen pagina's is direct en 'up-to-date' beschikbaar op uw Inspiratiezuil.

Een vertaling maken

Ga naar de pagina Inspiratiezuilen en doorloop de volgende stappen.

1. Klik op de knop Eigen pagina's of Eigen pagina's 2 - een scherm met vijf tabs wordt geopend.
    Elke tab vertegenwoordigt één van de vijf beschikbare pagina's. De tab die u de laatste keer geselecteerd heeft gehad, is nu opnieuw geselecteerd
  2. Selecteer de gewenste pagina-tab

De Inspiratiezuil is meertalig (Duits, Engels, Frans en Nederlands). U kunt voor ieder invoerveld een vertaling maken door op het gewenste vlag-icoontje rechts van het veld te klikken.

TipHet vlag-icoontje dat onderstreept is geeft de actieve vertaling aan. Let op dat de vertaling die u wilt invoeren hiermee overeenstemt.

TipDe vlag-icoontjes met een groene achtergrond geven aan dat de betreffende vertaling al is ingevoerd.

TipAls een vertaling (nog) niet beschikbaar is, zal de Inspiratiezuil automatisch terugvallen op de standaard taal (Nederlands) of anders op een van de overige beschikbare vertalingen. De pagina is derhalve altijd zichtbaar.

Het resultaat bekijken

Ga naar de pagina Inspiratiezuilen.

In de sectie 'Eigenschappen' bij het label 'URL' staat een hyperlink die verwijst naar het internetadres van uw Inspiratiezuil-website. Klik op deze link als u het resultaat van uw bewerkingen wilt bekijken. De website wordt in een nieuwe browser-tab geopend.

TipAls u het browservenster zodanig versmalt dat de header-slideshow precies past, oogt de website exact zoals deze op uw Inspiratiezuil getoond zal worden.

De HTML-editor

Ga naar de pagina Inspiratiezuilen en doorloop de volgende stappen.

1. Klik op de knop Eigen pagina's of Eigen pagina's 2 - een scherm met vijf tabs wordt geopend.
    Elke tab vertegenwoordigt één van de vijf beschikbare pagina's. De tab die u de laatste keer geselecteerd heeft gehad, is nu opnieuw geselecteerd
  2. Selecteer de gewenste pagina-tab

Het veld Pagina-inhoud biedt een zogenaamde wysiwyg-editor (What You See Is What You Get). Net als in een tekstverwerker kun u uw tekst invoeren en opmaken. De editor vertaalt de door u opgemaakte tekst automatisch naar de HTML die voor uw Inspiratiezuil nodig is.

De HTML-editor biedt veel mogelijkheden waarvan u de meeste waarschijnlijk zult kennen van tekstverwerkings-software. Hieronder treft u een korte beschrijving van de meest gebruikte functies.

image

Een kop maken

Keuzeveld [A] - plaats de cursor in de tekst-regel waarvan u een kop wilt maken en selecteer in keuzeveld A de gewenste kopgrootte.

TipGebruik 'Kop 2' voor het hoogste niveau, 'Kop 3' voor subkopjes, 'Kop 4' voor subsubkopjes, etc.

Een (on)genummerde lijst maken Knoppen [B] - Klik op een van deze knoppen en begin te typen. Typ een <enter> om een nieuw lijst-item te beginnen
Tekst vet maken Knoppen [C] - Selecteer de letters/woorden die vet moeten worden en klik op de knop met de 'B'
Tekst italic maken Knoppen [C] - Selecteer de letters/woorden die italic moeten worden en klik op de knop met de 'I'
Tekst onderstrepen Knoppen [C] - Selecteer de letters/woorden die onderstreept moeten worden en klik op de knop met de 'U'

Tips voor gebruik van de HTML-editor

Een aantal algemene tips bij het gebruik van de HTML-editor:

Gebruik bijzondere opmaak zo min mogelijk

De standaard tekst-opmaak van de website op uw Inspiratiezuil is ontworpen voor een zo optimaal mogelijk leesgemak. Gebruik incidentele opmaak, bijvoorbeeld vetgedrukte of italic tekst, alleen als u bepaalde woorden wilt uitlichten.

Gebruik koppen (2 t/m 6) om langere teksten leesbaarder te houden

Deel langere pagina's door (sub)koppen tussen de alinea's te plaatsen. Gebruik 'Kop 2' voor het hoogste niveau koppen, 'kop 3' voor subkoppen, 'kop 4' voor subsubkoppen, etc.