Quick Guide Vermeldingen

Volgen

VVV ZeelandInleiding Vermeldingen

Als lid van de VVV heeft u tevens toegang tot onze corporate site. Op deze website vindt u informatie over diensten en producten van onze VVV. Maar ook heeft u hier de mogelijkheid om zelf uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl te beheren.

In deze quick guide geven wij u uitleg over de corporate site en hoe u uw Vermelding kunt aanpassen.

Gebruikte termen

Vermelding
het geheel aan specificaties en informatie van het object dat u op vvvzeeland.nl wilt etaleren
Object
uw accommodatie/faciliteit die u via Vermeldingen op vvvzeeland.nl wilt etaleren

Inloggen

1. Ga naar www.vvvzeelandinfo.nl. U vindt op deze site informatie over de campagnes en diensten van Promotie Zeeland Delta, het samenwerkingsverband tussen de Zeeuwse VVV's. Om informatie te krijgen over uw eigen VVV of om uw gegevens te wijzigen dient u in te loggen.
  2. Vul aan de rechterzijde uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord in. Bent u uw gegevens kwijt? Neem dan contact op met uw VVV.
  3. U komt nu in het intranet van PZD.

Intranet PZD - informatie over uw Vermeldingen

In het hoofdmenu in de linkerkolom treft u onder andere de pagina's:

• Vermelding bijwerken;
    • Hier kunt u uw Vermeldingen bewerken. U komt hier ook terecht als u op de knop 'Vermelding bijwerken' klikt die op de homepagina staat.
  • Status mutaties.
    • Hier kunt u de status zien van Vermeldingen die u heeft gewijzigd: wijzigingen worden door de VVV goedgekeurd alvorens deze online worden geplaatst op vvvzeeland.nl.

Uw Vermelding wijzigen

Ga via het hoofdmenu naar de pagina Vermelding bijwerken.

Bovenaan ziet u een filter. Dit filter is nuttig als u veel Vermeldingen heeft om bij te werken. Met het filter kunt u in de lijst snel uw beoogde Vermelding(en) vinden.

Onder het filter ziet u de resultaten-lijst met uw Vermeldingen. Rechts op iedere regel in deze lijst ziet u het icoontje . Met dit icoontje kunt u uw Vermelding openen en de inhoud ervan wijzigen.

De wijzig-pagina bevat met meerdere tabbladen die hieronder worden toegelicht.

TipDe tabbladen kunnen verschillen per object-type (bijvoorbeeld 'strand' of 'camping').

De tabbladen:

1. Algemeen
  2. Adressen
  3. Vermelding
  4. Kenmerken
  5. Prijzen
  6. Openingstijden
  7. Toegankelijkheid
  8. Last minutes
  9. Bepalingen

Tab Algemeen

Op het tabblad 'Algemeen' beheert u de basisinformatie over uw Vermelding, zoals bijvoorbeeld de naam, uw regio (alleen door de VVV te wijzigen), type bedrijf en erkenningen. Deze informatie wordt weergegeven op het tabblad 'Kenmerken' op de website vvvzeeland.nl

Toelichting bij de velden op dit tabblad:

Soort accommodatie Selecteer de optie(s) die passen bij het soort accommodatie dat van toepassing is op uw object.
Erkenningen Selecteer de organisaties die uw object officieel hebben erkend.
Classificatie Dit is het ANWB classificatie-cijfer voor uw object (1-10). Het cijfer wordt in de vorm van sterren getoond op vvvzeeland.nl. Het aantal sterren is het (afgeronde) cijfer gedeeld door 2.
Coördinaten

Google coördinaten

Om uw object weer te geven op de interactieve kaart van vvvzeeland.nl is het noodzakelijk dat de coördinaten van lengte- en breedtegraad zijn ingevoerd. U kunt op drie manieren de coördinaten invoeren:

1. Handmatig breedte- en lengtegraad invullen als u deze coördinaten weet;
  2. Via de knop 'Kies coördinaten'.

Er verschijnt een dialoogvenster met een Google Maps-kaartje van Zeeland. Door in te zoomen op de gewenste locatie en de rode 'pin' exact op de locatie van uw object te positioneren, verkrijgt u de juiste coördinaten.

Klik vervolgens op de knop 'Kies'. Het dialoogvenster sluit en de coördinaten zijn nu ingevuld;
  3. Via de knop 'Genereer coördinaten vanuit adres'. Indien mogelijk bepaalt het systeem dan de coördinaten op basis van het locatie-adres dat op het tabblad 'Adressen' is ingevuld.

TipDit is minder nauwkeurig dan wanneer u de coördinaten bepaalt via de knop 'Kies coördinaten'.

FIKS nummer

Hier kunt u aangeven wat het dichtstbijzijnde nummer is van het fietsknooppunten-systeem.

Tab Adressen

Op dit tabblad kunt u de adresgegevens invoeren/wijzigen van uw object. Het gaat hier uitsluitend om het vestigingsadres en niet dat van bijvoorbeeld de beheerder of eigenaar. De NAW-gegevens, nummers en het e-mailadres worden weergegeven op het tabblad 'Contact' op de website vvvzeeland.nl.

Ook kunt u hier gegevens over uw bankrekeningnummer, KvK nummer of BTW nummer invullen. Deze laatste zaken zijn alleen zichtbaar voor de VVV en worden niet getoond op vvvzeeland.nl.

TipLet op: uw website-adres wordt alleen getoond als u een 'link' afneemt bij de VVV.

Tab Vermelding

Toelichting bij de velden op dit tabblad:

Uitgebreide tekst

In het tekstveld 'Uitgebreide tekst' kunt u zoveel wervende tekst vermelden als u zelf wilt. Bedenk wel dat een pakkende kortere tekst beter gelezen wordt dan een lange tekst met veel details. Het tekstveld biedt enkel basis-opmaakfuncties waarmee u uw tekst waar nuttig leesbaarder kunt maken. Zie ook de '5 schrijftips' hieronder.

Middels de vlag-icoontjes rechts van het tekstveld kunt u ook de vertaling van uw tekst weergeven. Teksten kunnen worden weergegeven in het Duits, Frans, Engels of Nederlands. U kunt dit optioneel laten doen door de VVV of zelf de vertaalde teksten invoeren.

TipHet vlag-icoontje dat onderstreept is geeft de actieve vertaling aan. Let op dat de vertaling die u wilt invoeren hiermee overeenstemt.

TipDe vlag-icoontjes met een groene achtergrond geven aan dat de betreffende vertaling al is ingevoerd.

Uw wervende tekst wordt weergegeven op het tabblad 'Beschrijving' op de website vvvzeeland.nl.

Foto's bij vermelding

Bij het veld 'Foto's bij vermelding' kunt u middels de knop 'Kies bestanden' foto's uploaden.

TipBij meer dan één foto worden deze als fotoalbum weergegeven in uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl.

TipBij één foto wordt in plaats van een fotoalbum het locatie-kaartje naast de(ze) (hoofd)foto getoond.

Youtube

Plak in dit veld eventueel de URL van een youtube-video over uw object

TipDe video wordt in plaats van de hoofdfoto weergegeven in uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl

Twitter- en Facebook-URL

Plak in deze velden eventueel de URL van de object-gerelateerde Twitter- en/of Facebookpagina. Bijvoorbeeld https://twitter.com/vvvzeeland en https://www.facebook.com/fanvanzeeland

Deze URL's worden als knoppen weergegevens in uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl

Top kenmerken

Uw heeft hier twee velden ter beschikking om belangrijke kenmerken van uw object uit te lichten.

TipDeze top kenmerken worden prominent weergegevens in uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl

5 Schrijftips

1. Schrijf teksten niet in hoofdletters of met overbodige leestekens (zoals uitroeptekens e.d.);
  2. Gebruik geen afkortingen;
  3. Het vermelden van een webadres is in de wervende tekst niet toegestaan;
  4. Schrijf in de je-vorm om de tekst persoonlijker te maken. Duitse gasten worden over het algemeen liever in de u-vorm (Sie) aangesproken;
  5. Gebruik bij langere teksten tussenkopjes;
  6. Beschrijf de onderscheidende punten van uw object of bedrijf ten opzichte van uw concurrenten.

Tab Kenmerken

Op dit tabblad kunt u informatie invoeren of wijzigen over bijvoorbeeld voorzieningen of faciliteiten, capaciteit, informatievoorziening of ligging. Deze informatie wordt weergegeven op het tabblad 'Kenmerken' op de website vvvzeeland.nl.

Tab Prijzen

Op dit tabblad kunt u alle prijsinformatie kwijt. De informatie wordt weergegeven in het kader 'Tarieven' onder aan uw Vermelding op de website vvvzeeland.nl

De opties in dit tabblad kunnen enigszins verschillen per soort object. Beknopte uitleg:

'Prijs vanaf' en 'Prijs tot'

Dit is de globale prijs-indicatie waarop bezoekers van vvvzeeland.nl kunnen zoeken. Bijvoorbeeld: "toon mij alle attracties tot € 10".

TipDe 'Prijs vanaf' is een belangrijke indicatie. Deze wordt prominent getoond in de hoofdsectie van uw Vermelding op vvvzeeland.nl

Kortingen Indien er sprake is van kinderkorting, groepskorting, 50+ korting etc., kunt u dat in dit tekstkader invullen. De informatie wordt weergegeven in de sectie 'Tarieven' onder 'Algemene prijsinformatie' op vvvzeeland.nl
Voeg algemene prijs toe (knop)

Met deze knop kun u per periode verschillende algemene prijssoorten invullen. Bijvoorbeeld all-in-prijzen en prijzen per persoon per dag/nacht. Er verschijnt een dialoogvenster met alle relevante velden.

Als u in het dialoovenster op 'Opslaan' klikt, wordt de prijsinformatie onder aan dit tabblad opgeslagen in de lijst onder 'Prijzen per periode'. Nadien kunt u de prijsinformatie wijzigen door in de lijst op de betreffende regel te klikken.

De algemene prijzen worden weergegeven in de sectie 'Tarieven' op vvvzeeland.nl.

Tab Openingstijden

Op dit tabblad kunt u openingsperioden (bijvoorbeeld voor seizoensbedrijven) invoeren. Ook kunt u openingstijden invoeren, eventueel voor verschillende perioden (bijvoorbeeld hoogseizoen en laagseizoen). Deze informatie wordt weergegeven op het tabblad 'Kenmerken' op de website vvvzeeland.nl.

Klik op de link 'Openingsperiode en tijden toevoegen' om een periode en tijden toe te voegen.

Bijzonderheden zoals tussentijdse sluitingstijden (bijvoorbeeld middagpauze) kunt u invoeren in tekstveld 'Opmerking openingstijden'. Dit veld biedt basis opmaakfuncties waarmee u indien nuttig uw tekst leesbaarder kunt maken.

U kunt tevens aangeven op welke feestdagen u gesloten bent, eventuele aanvullende opmerkingen bij de openingstijden c.q. –perioden of de vaste wisseldagen.

Tab Toegankelijkheid

De opties op dit tabblad geven u de mogelijkheid om gedetailleerd informatie te geven omtrent de toegankelijkheid van uw object. De toegankelijkheidsinformatie wordt weergegeven op het tabblad 'Toegankelijkheid' op de website vvvzeeland.nl.

Tab Last minutes

Op dit tabblad beheert u uw lastminute-aanbiedingen. Op vvvzeeland.nl kan met de optie Last minutes exclusief op lastminutes-aanbiedingen worden gezocht. Last minutes worden zichtbaar vanaf 14 dagen vóór de startdatum en zijn in het zoekresultaat duidelijk gemarkeerd met een blauwe knop.

Rechts bovenaan de detailpagina van uw vermelding is eveneens duidelijk zichtbaar dat u een lastminute-aanbieding heeft. Onderaan de detailpagina staat een specifiek lastminutes-reserveringsformulier op het tabblad Last minutes.

U kunt een onbeperkt aantal last minutes voor uw vermelding maken, maar de startdatum van de last minutes kan maximaal één maand in de toekomst liggen.

Om een lastminute-aanbieding te maken, klikt u op de knop Voeg een nieuwe last minute toe. Een dialoogvenster verschijnt waarin u alle eigenschappen kunt invullen.

Last minutes hebben de volgende eigenschappen:

Algemene omschrijving

Deze tekst is de algemene inleiding op alle actuele last minutes en wordt getoond bovenaan het reserveringsformulier.

TipMiddels de vlag-icoontjes kunt de de tekst in meerdere talen invoeren

Titel

Dit is de naam van de lastminute-aanbieding.

TipMiddels de vlag-icoontjes kunt de de tekst in meerdere talen invoeren

Beschrijving

Dit is de omschrijving van de lastminute-aanbieding.

TipMiddels de vlag-icoontjes kunt de de tekst in meerdere talen invoeren

Lastminute-prijs

Dit is de aanbiedingsprijs van de last minute

Oorspronkelijke prijs

Dit is de normale prijs van de accommodatie waarvoor u de last minute maakt

Startdatum

Dit is de datum waarop de lastminute-aanbieding ingaat.

TipDeze kan maximaal één maand in de toekomst liggen. Vanaf 14 dagen vóór de startdatum wordt u lastminute-aanbieding zichtbaar in vvvzeeland.nl

Eindatum Dit is de datum waarop de lastminute-aanbieding eindigt.
Zichtbaar Selecteer deze optie om de lastminute-aanbieding actief te maken. Vanaf 14 dagen vóór de startdatum wordt de last minute zichtbaar op vvvzeeland.nl

Er zijn drie statussen voor de last minutes. De actuele status van uw last minutes ziet u in de meest rechtse kolom van het overzicht.

Zichtbaar

De last minute is zichtbaar en vindbaar op vvvzeeland.nl

Verborgen

De last minute is expliciet niet zichtbaar of vindbaar op vvvzeeland.nl, doordat de optie 'Zichtbaar' (zie hierboven bij eigenschappen) niet (meer) geselecteerd is, terwijl de einddatum nog niet voorbij is.

TipU kunt deze optie gebruiken om een actuele lastminute-aanbieding offline te zetten zodra u een reservering heeft ontvangen.

Verlopen

De einddatum van de last minute is verledentijd en de lastminute-aanbieding is niet meer zichtbaar op vvvzeeland.nl

Tab Bepalingen

Op het tabblad 'Bepalingen' kunt u informatie kwijt over de voorwaarden van uw object (bijvoorbeeld: honden toegestaan of reserveren verplicht) evenals parkeerinformatie.

TipDe informatie over bijzondere bepalingen wordt weergegeven onder het kopje 'Bepalingen' op het tabblad 'Kenmerken' op de website vvvzeeland.nl.

TipDe informatie over parkeren wordt weergegeven onder het kopje 'Locatie' op het tabblad 'Omgeving' op de website vvvzeeland.nl.

Na wijzigen van uw Vermelding

Nadat u uw Vermelding heeft aangepast, klikt u onder aan de pagina op de gele knop 'Opslaan' om de gegevens te bewaren. Als u de wijzigen niet wilt opslaan, klikt u op 'Annuleren'.

Let op dat wanneer u informatie in verschillende tabbladen heeft aangepast, deze wijzigingen pas worden bewaard als u op 'Opslaan' heeft geklikt.

Goedkeuring door de VVV

Uw wijzingen worden nu voorgelegd aan de VVV en zijn dus nog niet direct zichtbaar op de website. Voordat de gegevens aan de VVV worden gestuurd, kunt u nog aanvullend commentaar geven bij uw wijzigingen. Hierna klikt u op de knop 'Invoeren'.

In het intranet ziet u op de pagina 'Status mutaties' uw Vermelding staan met de status 'Nog goed te keuren'. De VVV beoordeelt uw wijziging en kan de wijziging goedkeuren of afkeuren. U ontvangt hierover automatisch een e-mailbericht. Indien uw wijziging wordt afgekeurd, kunt u de door u aangebrachte wijzigingen alsnog aanpassen en weer opnieuw indienen.

Zodra de VVV de gewijzigde Vermelding heeft goedgekeurd, staat deze direct op de vvvzeeland.nl. In de pagina 'Status mutaties' heeft uw Vermelding de status 'Goedgekeurd' gekregen.