CRM

Volgen

Binnen het CRM zijn zeer veel wijzigingen doorgevoerd.

Lijsten

Binnen een weergave kunnen meerdere lijsten worden gemaakt. Een lijst kan voor alle gebruikers van deze weergave zijn, maar ook persoonlijk.

Wil je van je klanten even snel zien wie een bepaald product heeft? Maak hier een persoonlijke lijst van. Wil jouw collega die lijst ook gebruiken? Dan deel je hem!

De weergegeven kolommen in een lijst kan zelf worden gekozen. Zo kun je voor jezelf, wat voor jou het handigst is, precies de gegevens zien die je nodig hebt.

Zoeken

We hebben een handige zoekfunctionaliteit gemaakt waarmee je snel kunt zoeken in een lijst. Ook kun je gebruik maken van het uitgebreide zoekfilter, waarmee je precies kunt aangeven waaraan de getoonde relaties moeten voldoen.

Zoeken

Snelzoeken

In het CRM is een 'snelzoeken' functionaliteit toegevoegd. Rechtsboven in de interface staat een zoekicoon wat 'snelzoeken' activeert.

Snelzoeken

Relatie-functies

Dit is een optie die als uitbreiding kan aangeschaft worden op het Procurios Webplatform.

Met relatie-functies leg je het verband tussen 2 relaties vast. Bijvoorbeeld:

• Elise van Dijk is de voorzitter van de Tennisvereniging sinds 1 januari 2014
  • Hans is de secretaris van 1 juli 2013 tot 1 juli 2015. Daarna gaat hij met pensioen

In deze voorbeelden zijn 'voorzitter' en 'secretaris' de functies. Ja kan het CRM ook doorzoeken op functies.

Context van relatiekaart

Aangepast:

• Als je een relatiekaart bekijkt, dan kan je middels een klik op een knop de context veranderen waarin je de kaart bekijkt. Die knop heette 'Kaartweergave', maar dat was verwarrend: je verandert er niet alleen het weergave-formulier mee, maar je wisselt ook van lijst. De knop heet voortaan 'Weergeven in'
Context van relatiekaart

Verbeterde zoekmogelijkheden

Nieuw:

• Nieuwe operators bij datum/tijd velden: vandaag, gisteren, laatste 7 dagen, laatste 30 dagen

Bug opgelost:

• Zoeken op '/' gaf foute resultaten
  • Zoeken op spatie vond alle relaties
  • Bij klikken op links naar andere relaties op de relatiekaart blijf je binnen de huidige weergave

Beheer

• Als een gebruiker geen view mag zien, is er ook in 'Beheer' een goede foutmelding
  • De laatst gebruikte view wordt nu ook gebruikt en opgeslagen in 'Beheer'
  • 'Mijn activiteit' werkend gemaakt in nieuw CRM

'Laden...' indicatie

Bij het navigeren tussen relaties wordt er voortaan een indicatie weergegeven die laat zien dat een relatiekaart nog niet volledig geladen is.

'Laden...' indicatie

Zoeken

• Zoeken op een vrij veld van type 'Relatie'
  • Zoeken op een lijst van waardes, bijvoorbeeld relatie ID's.
  • Zoeken op postcodebereik
  • De zoekhint blijft verborgen als je hem eenmaal hebt weggeklikt
  • Bugs gefixed in quick search, zoeken, sorteren, selectie maken
  • Autofocus toegevoegd in dialogs

Doorklikken naar relatiekaart vanuit relatiefunctie-overzicht

Het is mogelijk in het CRM zoekscherm te zoeken op functies en zo een relatie te openen. Echter, veel gebruikers gebruiken het overzicht van functies, zoeken zo een functie op en willen dan de bijbehorende relatie bekijken.

Vanaf nu is het daarom mogelijk vanuit het functie-overzicht door te klikken naar een relatie.

Privé contactmoment (CRM-Touchpoints)

De module Contact moments heeft nu de mogelijkheid om contactmomenten privé te maken.

Deze feature is optioneel aan te vragen bij onze servicedesk. Een gebruiker kan een handmatig toegevoegd contactmoment als "Privé" aanmerken (aanvinken). Op dat moment kan het contactmoment alleen nog bekeken worden door de zender, een ontvanger van het contactmoment of één van de relaties die is aangegeven bij "Relaties die privé-contactmomenten mogen zien".

Direct een nieuwe mailing (nieuwsbrief) maken vanuit een selectie

Het is nu mogelijk om een mailing te starten vanuit het bekijkscherm van een selectie in relatiebeheer. Het proces is eenvoudig: je vult een titel in en je wordt naar de nieuw aangemaakte mailing gestuurd (waar de ontvangers alvast staan ingesteld).

Het ontbreken van deze functionaliteit werd als een vertrager ervaren (“moet je de selectienaam onthouden, de mailing-module opzoeken, enzovoorts”).

Direct een nieuwe mailing (nieuwsbrief) maken vanuit een selectie

Quicksearch sneltoets

Het is mogelijk snel een relatie op te zoeken met de sneltoets "ALT + /" (Alt en slash). Letterlijk zo werd het ook weergegeven wanneer je met je muis over de knop ging.

We hebben ontdekt dat deze werking niet duidelijk is en dat klanten soms aannamen dat de "+" bij de toetsencombinatie hoorde. Dus ipv "ALT + /" geven we nu "Hotkey: Alt /" aan.

Quicksearch sneltoets

Quicksearch nieuw venster

Vanuit het nieuwe Relation QuickSearch component kon de gevonden relatie niet in een nieuw venster geopend worden. Dat leverde bij klanten soms irritatie op, omdat het gebruik van het component niet overeen kwam met het gebruik van “normale links” (gedrag rechtermuisknop of CTRL+klik).

Dat is nu veranderd. Waar het openen van het resultaat eerst grotendeels geregeld werd vanuit JS, doet de browser dat nu weer zelf.