Community

Volgen

Berichten in één kolom

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om alle berichten in één kolom onder elkaar te tonen. Hierdoor worden berichten chronologisch geordend.

Deze weergave stel je in op een community. Gebruikers kunnen op dit moment niet zelf kiezen welke weergave ze willen.

Berichten in één kolom

Berichttypen en filters

Berichttypen worden per kanaal ingericht. Mocht deze onderverdeling nog niet voldoende zijn, dan kunnen er (per kanaal) extra filters (en filter-opties) worden ingesteld.

Diverse wijzigingen (backend)

• Veel lijsten zijn aangepast in wat er getoond wordt (om het meer betekenis te geven)
  • Beheerders krijgen nu een melding over de reden waarom een item uit de lijst niet verwijderd kan worden
  • Het aanmaken van een community is vereenvoudigd: er hoeft alleen een titel en een relatiegroep opgegeven te worden
  • Bij het aanmaken van een community wordt automatisch een workspace en categorieën aangemaakt in het documentenbeheer. Dit hoeft niet meer geconfigureerd te worden
  • Er is een instellingen-pagina toegevoegd aan de module. Eigenschappen van de community en andere instellingen zijn daar te beheren
  • Het is nu mogelijk om het delen van berichten en het kunnen melden van ongepaste berichten in en uit te schakelen per community
  • Bij het verwijderen van een community wordt nu het juiste formulier getoond
  • Bij het aanmaken van een nieuwe community wordt automatisch het veld voor de profielfoto ingesteld. Als er geen geschikt vrij-veld voor is, wordt er één gegenereerd
  • Diverse velden in backendformulieren zijn van uitleg voorzien
  • Het aantal ontvangers van notificaties kan (tijdelijk) beperkt worden door een groep bij het notificatie-type in te stellen. Dit vervalt binnenkort (ten voordele van goede notificatie-instellingen per gebruiker)
  • Op pagina’s waar dat nodig is, zijn backend-instructies toegevoegd

Diverse wijzigingen (frontend)

• De weergave van berichten op de kaart is verbeterd. Meer ruimte voor de kaart, meer ruimte voor berichten. De kaart is nu ook bruikbaar op mobiel (of andere kleine schermen).
  • De timeline van de community is op bepaalde punten aangepast. Veel ervan zijn kleine verbeteringen die de leesbaarheid en consistentie van de interface verbeteren.

Kanalen

Een community is nu opgedeeld in kanalen. Je kunt een kanaal zelf een naam geven en eventueel afschermen voor een bepaalde relatiegroep. Hiermee kan je een community eenvoudig op verschillende manieren opdelen. Het grote voordeel ervan is dat het delen en lezen van berichten overzichtelijk blijft

Berichttypen en filters

Berichttypen worden per kanaal ingericht. Mocht deze onderverdeling nog niet voldoende zijn, dan kunnen er (per kanaal) extra filters (en filter-opties) worden ingesteld.

Ongelezen berichten en reacties

Ongelezen berichten en reacties worden nu als zodanig gemarkeerd. Dit wil zeggen in de lijst met kanalen en bij het bericht / reactie zelf.

Content beperken in tijdlijn

Het is nu mogelijk om ergens op een website een gedeelte van de totale tijdlijn van een community te plaatsen.

In de tijdlijn worden dan alleen nog berichten getoond die in het geselecteerde kanaal zitten en voldoen aan de gekozen filteropties. Je kunt vervolgens de filters nog gebruiken in de tijdlijn, maar dan dus beperkt tot de geconfigureerde filteropties.

Diverse wijzigingen

• Bij het verwijderen van een community wordt nu het juiste formulier getoond
  • Bij het aanmaken van een nieuwe community wordt automatisch het veld voor de profielfoto ingesteld. Als er geen geschikt vrij-veld voor is, wordt er één gegenereerd
  • Diverse velden in backendformulieren zijn van uitleg voorzien
  • Het aantal ontvangers van notificaties kan (tijdelijk) beperkt worden door een groep bij het notificatie-type in te stellen. Dit vervalt binnenkort (ten voordele van goede notificatie-instellingen per gebruiker)
  • Op pagina’s waar dat nodig is, zijn backend-instructies toegevoegd
  • De weergave van berichten op de kaart is verbeterd. Meer ruimte voor de kaart, meer ruimte voor berichten. De kaart is nu ook bruikbaar op mobiel (of andere kleine schermen).
  • De timeline van de community is op bepaalde punten aangepast. Veel ervan zijn kleine verbeteringen die de leesbaarheid en consistentie van de interface verbeteren.