GTM: Voeg een willekeurige (script) code toe aan je website

Volgen

Heb je nog geen koppeling tussen je website en Google Tag Manager? Lees dan hier hoe je GTM aan je website koppelt.

Dit artikel beschrijft hoe je met Google Tag Manager willekeurige (scipt) code kunt toevoegen op (bepaalde) pagina's van je website.

Nieuwe Tag aanmaken

1. Ga naar "Google Tag Manager"
  2. Klik op "Tags"
  3. Klik op "Nieuw"
Nieuwe Tag aanmaken
  1. Geef je nieuwe tag een duidelijke naam bijvoorbeeld "Hello World Script"
  2. Kies bij Product kiezen voor "Aangepast HTML-tag"

Toevoegen (script) code

1. Vul het HTML veld bij "Tag configureren" met de code die je wilt toevoegen aan de website
  2. Klik op "Doorgaan"
Toevoegen (script) code

Triggers instellen

Wanneer je wilt dat de Tag op "Alle pagina's" geladen wordt kies je voor "Alle pagina's" bij het onderdeel "Activeren ingeschakeld"

Triggers instellen

Wanneer je wilt dat de betreffende code op een specifieke pagina wordt ingeladen dan kan je dat doen door de volgende stappen te doorlopen.

1. Klik bij "Activeren ingeschakeld" op "Sommige pagina's"
  2. Klik in de popup "Pagina's kiezen" de Triggers aan die van toepassing zijn. Staat de juiste Trigger er nog niet bij klik dan op "Nieuw"
  3. Wil je dat je Tag op alleen de op de pagina met de alias "contact" wordt geladen dan kan je daarvoor de onderstaande Trigger aanmaken.

Wanneer je de nieuwe Trigger hebt opgeslagen ziet het nu als volgt uit.

1. Klik op "Tag maken" om je nieuwe Tag op te slaan.

Publiceren

Je ziet dat je nieuwe Tag erbij is gekomen in het overzicht en dat deze wordt geactiveerd door de Trigger "Contactpagina". De laatste stap die je nu nog moet doen is de gemaakte wijzigingen "Publiceren",

Publiceren

Resultaat

Wanneer je nu de Contact pagina laadt zal de (script) code van je Tag uitgevoerd worden.

Resultaat