GTM: Account aanmaken

Volgen

Google Tag Manager is een Tag Management systeem. Je kunt vele tags met dit systeem beheren. Je moet hierbij denken aan Google Analytics code, maar ook aan bijvoorbeeld scripts die je wilt toevoegen aan je website. In het onderstaande artikel wordt uitgelegd hoe je een account kunt aanmaken. Wil je meer weten over Google Tag Manager en de mogelijkheden kijk dan ook eens op de website van Google Tag Manager zelf.

Inloggen op Google Tag Manager

1. Ga naar tagmanager.google.com
  2. Log in met je Google Account of maak een account aan

Google Tag Manager account maken

Klik op Account maken

1. Vul "Accountnaam" in
  2. Klik op "Doorgaan"
  1. Vul "Containernaam" in
  2. Klik op "Internet" om het gebruik van de container aan te geven
  3. Klik op "Maken"

Je Google Tag Manager is aangemaakt

Je Google Tag Manager account en container is aangemaakt en de container heeft een Google Tag Manager code gekregen.

Je Google Tag Manager is aangemaakt
  1. Google Tag Manager code

Koppel GTM aan je website

Je hebt nu succesvol een Google Tag Manager account en container aangemaakt. De volgende stap is om deze te koppelen aan je website. Lees hier meer over het koppelen van je GTM code aan je website