Installatie Dymo Label printer

Volgen

Werkt jouw Dymo Label printer niet (meer) met jullie Procurios platform?

Om de Dymo Label printer in gebruik te nemen installeer je de software van Dymo.

Echter, sinds nieuwere versies van Chrome komt het voor dat het niet meer mogelijk de Dymo labelprinter 'zomaar' te gebruiken. Nieuwe installaties lukken niet of bestaande installaties stoppen ineens met werken. Om je printer tóch werkend te krijgen, kun je het onderstaande stappenplan doorlopen.

Controleer je instellingen

Om de Dymo labelprinter te kunnen gebruiken moet een aantal instellingen goed staan. Deze controleer je als volgt:

• Ga in Chrome naar instellingen, Advanced options, Content Settings en zorgen dat “Allow all sites to run JavaScript” is ingeschakeld
  • Nagaan of onder plug-ins "Run Automatically” is geselecteerd
  • Controleren of in “Plug-in exceptions” niets genoemd wordt over vodn.klantsite.net of dat deze op "allow" staat
  • Controleren of "Unsandboxed plug-in access” niet op “Do not allow any sites….” staat.

Inschakelen npapi

Sinds recente versies van Chrome wordt de techniek die Dymo gebruikt niet meer automatisch ondersteund. Dymo werkt hiervoor aan een oplossing. Een workaround is nu dat je 'npapi' moet inschakelen. Ga hiervoor (via de adresbalk van Chrome)  naar:

chrome://flags/#enable-npapi

En klik op 'enable'

Inschakelen npapi

Herinstalleren en restarten

Dymo zegt verder dat het in sommige gevallen na het inschakelen van npapi nodig kan zijn de Dymo software opnieuw te installeren. Daarna zou je de Dymo plugin hier moeten zien staan: chrome://plugins/

Ten slotte kan het in sommige gevallen nodig zijn je computer volledig opnieuw te starten, voordat de plugin in Chrome werkt.

Graag hoor ik of bovenstaande er wel voor zorgt dat je de plugin van Dymo aan de praat krijgt.

Controle

Om te controleren dat alles naar behoren werkt kun je gebruik maken van de volgende testpagina: http://labelwriter.com/software/dls/sdk/samples/js/CheckEnvironment/CheckEnvironment.html

Meer details?

De tekst hierboven is gebaseerd op informatie van Dymo zelf. Kijk voor actuele updates hier: http://developers.dymo.com/2014/12/04/dymo-label-framework-and-chrome/