Algemene en kleinere wijzigingen

Volgen
  • Het kruimelpad / breadcrumb in de nieuwe interface heeft een update gekregen waardoor het gebruiksvriendelijker is geworden
  • De teksten binnen de formulieren module zijn herzien en consistenter gemaakt
  • In de module 'bank transacties' kan je voortaan 'snelzoeken' naar transacties

CMS: 'Artikel templates' worden niet langer gecached

Voorheen werden artikelen die gebaseerd zijn op een 'Artikel template' gecached bij het opslaan. Dit zorgde er bijvoorbeeld voor dat vertalingen niet zichtbaar waren op de frontend. Dit probleem is opgelost. 'Artikel templates' worden niet langer gecached bij het opslaan.

Bijeenkomsten

• Als je de bijeenkomstenmodule gebruikt en je factureert een bijeenkomst, dan is de tekst die verschijnt op een factuurregel voortaan configureerbaar.

Google Maps bij een publieke relatielijst

Als je het snippet 'Relatielijst (publiek)' gebruikt op je website, is het voortaan mogelijk om op de detailpagina van een relatie een Google Maps kaart te tonen voor het adres van die relatie.

Plaats de snippets 'Relatielijst (publiek)' en 'Google Maps voor Relatielijst (publiek)' op dezelfde pagina en vervolgens wordt er op de detailpagina van een relatie een Google Maps kaartje getoond. Binnen het 'Google Maps voor Relatielijst (publiek)' snippet kun je instellen welk adrestype er gebruikt moet worden en of ook het 'Geadresseerde' veld gebruikt moet worden in het adres.

Performance

• Relatiekaart sneller gemaakt, vooral bij veel vrije velden
  • Nieuwspagina's sneller gemaakt, vooral bij veel documentcategorieën
  • Formulieren sneller gemaakt, vooral bij veel vertaalbare tekst
  • Diverse andere snelheidsverbeteringen

reCAPTCHA v2

Google heeft reCAPTCHA v2 gelanceerd in beperkte beta. Op het moment van schrijven heb je als gebruiker geen invloed op de versie die je voorgeschoteld krijgt.

Voordelen:

• Deze nieuwe versie is veel gebruiksvriendelijker. De gebruiker moet namelijk alleen een vinkje aanzetten.
  • De JavaScript vertraagt de pagina niet meer bij het laden

Nadeel:

reCAPTCHA v2

SMS authenticatie

Naast de keyP is het sinds kort ook mogelijk om SMS als tweede factor te gebruiken bij authenticatie. Dit is een optionele module en de kosten van de SMS-berichten zijn voor rekening van de klant.

Meertaligheid: Verbetering weergave meertalige velden

Bij meertalige velden was lastig te zien in welke talen het veld vertaald was en welke taal op dit moment geselecteerd was. Met een kleine aanpassing aan de styling is dit nu verbeterd

Meertaligheid: Verbetering weergave meertalige velden

Vrije-velden

Voortaan kunnen de titel, ondertitel en veldopties vertaald worden bij het beheer van het veld, in plaats van in een afzonderlijke module (zoals voorheen). Dit maakt het veel eenvoudiger om vrije velden te beheren in een meertalige omgeving.

Daarnaast is de invoer van de veldopties vereenvoudigd. De gebruiker wordt nu geassisteerd bij de invoer van veldwaarden.

Vrije-velden