Formulier aanmaken

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je een formulier aanmaakt, velden toevoegt en de formulierverwerking instelt.

Formulier aanmaken

Gaar naar de Formulieren module. In dit artikel maken we een 'eenvoudig formulier' aan.

1. Selecteer Formulieren
Formulier aanmaken
  1. Klik op Nieuw formulier toevoegen
  1. Voer een Naam in en klik op Opslaan

Vervolgens gaan we formuliervelden aanmaken. We komen later terug op de overige instellingen van het formulier.

Velden toevoegen aan het formulier

Selecteer het formulier uit de lijst. Je ziet nu het scherm waar je velden kunt toevoegen. Een formulier is opgebouwd uit één of meerdere secties. Een sectie bevat één of meerdere velden.

1. Klik op Voeg nieuwe sectie toe
Velden toevoegen aan het formulier
  1. Voer de Titel in. Je kan er voor kiezen om de sectietitel te verbergen
  1. Klik op + om een veld toe te voegen aan de sectie
  1. Geef het veld een Titel en selecteer het Veldtype. Stel optioneel nog andere opties in en klik op Opslaan
  1. Maak op deze manier secties en velden aan tot je alle gewenste velden hebt toegevoegd

Verwerkingsopties van het formulier instellen

Nu je de velden hebt toegevoegd aan het formulier, kan je instellen wat er moet gebeuren als iemand het formulier invult en verstuurt.

1. Klik op Wijzig
Verwerkingsopties van het formulier instellen
  1. Selecteer de tab Verwerking van het formulier. Hier duidt je aan welke e-mails er moeten verzonden worden nadat het formulier is verzonden
  1. Selecteer de tab Na verwerking van het formulier. Hier stel je in welke boodschap je wil tonen aan de gebruiker nadat het formulier is verzonden