Video publiceren

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je een video publiceert op een pagina.

Integratie met verschillende diensten

Binnen het CMS heb je de mogelijkheid om video's te publiceren op een pagina. Deze video's worden gehost bij een externe dienst die gespecialiseerd is in video-hosting.

We bieden ondersteuning voor gratis en betalende accounts alsook voor publieke en private video's. Het is dus niet zo dat elke video die je upload bij de dienst in kwestie ook zichtbaar is via de website van de dienst. De video die je wilt publiceren op je website, kan afkomstig zijn uit je eigen account van de dienst in kwestie, maar dit is geen vereiste.

Video publiceren

Om een video te publiceren op je website, moet deze reeds geüpload zijn bij de externe partij van je keuze (zie boven).

1. Maak een nieuw artikel van het type 'Standaard artikel'
  2. Klik op het Video-icoon
Video publiceren
  1. Het scherm dat je nu ziet, bestaat uit verschillende onderdelen:
    1. Zoekveld: hierin kan je zoeken op tekst of op basis van een ID van een bepaalde video
    2. Zoekopties: selecteer hier de diensten waarin je wilt zoeken. Je kan optioneel een account toevoegen van een bepaalde dienst zodat je onmidellijk toegang hebt tot de video's in dat account
    3. Zoekresultaten: hier verschijnen de zoekresultaten op basis van je zoekopdracht of video's gekoppeld aan je account
    4. Video-opties: na selectie van een bepaalde video, kan je hier de nodige opties instellen voor weergave op je website
  2. Selecteer de video naar keuze en klik op Invoegen
  1. De video is nu ingevoegd in je artikel. Je krijgt hier een soort 'preview' te zien. De echte video verschijnt enkel op je pagina nadat je het artikel hebt gepubliceerd

Tip: om de video bij te werken nadat je hem hebt ingevoegd, klik je op de video en vervolgens terug op het video-icoon.