Abonnementen factureren

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je abonnementen factureert.

Proces

Het factureren van abonnementen verloopt in twee stappen:

1. Facturen genereren
  2. Facturen verwerken

Voorafgaand aan het facturatieproces wil je wellicht bestaande abonnementen verlengen of omzetten.

Facturen genereren

Klik op Facturatie in de linker zijbalk.

Op de tab Facturen Genereren zie je een overzicht van de abonnementen die in aanmerking komen om gefactureerd te worden.

Abonnementen factureer je in batch of individueel:

• In batch factureren: hiervoor klik je op Facturen genereren van de abonnementen hieronder
  • Individueel factureren: hiervoor klik je achter elk abonnement op de facturatie knop
Facturen genereren

Facturen verwerken

Nadat je facturen hebt gegenereerd, kan je ze verwerken. Zodra een factuur verwerkt is, is deze definitief en kan je ze niet meer verwijderen.

1. Klik op de tab Facturen Verwerken
  2. Om de facturen te verwerken, klik je op Facturen hieronder verwerken.
Facturen verwerken
  • Gebruik je de facturatiemodule? Dan komen de facturen daar beschikbaar als factuuropdracht en kunnen ze het standaard facturatie adres volgen
  • Is je facturatie- of ERP pakket gekoppeld? Dan worden de facturen daarnaartoe gesynchroniseerd

Correcties doorvoeren

Is er een factuur waar je nog een correctie op wil doen? Bijvoorbeeld omdat de prijs foutief is. Dan kan je ze verwijderen uit het overzicht door op de 'verwijder' knop te klikken. Wil je alle onverwerkte facturen verwijderen? Klik dan op Alle onverwerkte facturen verwijderen.

Verwijderde facturen gaan terug naar het tabblad Facturen Genereren. Je kan nu wijzigingen doorvoeren en vervolgens opnieuw facturen genereren.

Correcties doorvoeren