Abonnementen toevoegen en opzeggen

Dit artikel beschrijft hoe je abonnementen toevoegt (aanmaakt) en opzegt.

Abonnement toevoegen

1. Selecteer het gewenste abonnementstype in de categorieboom
  2. Klik op Abonnement toevoegen

Vervolgens vul je de gegevens in van het abonnement:

• Ingangsdatum: dit is de datum waarop het abonnement van start gaat (of is gegaan)
  • Gefactureerd tot: dit is de datum tot wanneer het abonnement eventueel al gefactureerd is (bv: bij migratie vanuit een ander systeem)
  • Vervalt op: dit is de datum waarop het abonnement wordt verlengd of vervalt. Het systeem vult dit veld automatisch op bij aanmaak van het abonnement. Zie het artikel over de vervaldatum voor meer info.

Abonnement opzeggen

Een abonnement zeg je op door op de opzegknop te drukken. Dit kan vanop het overzicht of op de detailpagina van het abonnement.

Abonnement opzeggen

Vervolgens geef je de opzegdatum in en pas je de vervaldatum aan indien nodig. Tot slot voer je de reden van opzegging in.

Tags:
  • Abonnementen