Veldcodes

Volgen

Dit artikel beschrijft wat 'veldcodes' zijn en hoe je ze gebruikt in een mailing.

Over veldcodes

Veldcodes neem je op in de inhoud van een mailing om de inhoud te personaliseren per ontvanger met gegevens uit het relatiebeheer.

Een voorbeeld: 'Hallo ##firstname##' verschijnt in de mailbox van Pieter als 'Hallo Pieter'.

Er zijn een aantal standaard veldcodes beschikbaar. Daarnaast kan je zelf veldcodes toevoegen op basis van velden uit het relatiebeheer. Op het scherm waar je de inhoud van een mailing bewerkt vind je een overzicht van de beschikbare veldcodes.

Over veldcodes

Veldcode toevoegen

Om een nieuwe veldcode toe te voegen:

1. Klik op Nieuwe veldcode maken
  2. Geef de veldcode een naam en beschrijving
  3. Selecteer het veld uit het relatiebeheer waarmee de veldcode moet vervangen worden in de mailing
  4. Klik op Veldcode opslaan
Veldcode toevoegen

Met Samengestelde veldcodes kan je meer geavanceerde veldcodes opmaken. Je kan bijvoorbeeld bepaalde waardes uit het relatiebeheer dynamisch vervangen door andere waardes bij de verzending van je mailing.