Afbeeldingen koppelen in batch

Volgen

Met de functie 'afbeeldingen koppelen' koppel je in batch afbeeldingen aan je bestaande producten. De functionaliteit om afbeeldingen te koppelen in batch, maakt onderdeel uit van de product import module.

Naamgeving afbeeldingen

• De 'titel' van een afbeelding, zoals deze bekend is in het documentbeheer, wordt gebruikt voor de koppeling met het product en moet bestaan uit 2 delen:
    1. Het artikelnummer. Let op: dit is hoofdlettergevoelig!
    2. Een underscore (_)  of liggend streepje (–) gevolgd door een cijfer
      voorbeeld: ABC123_1 of ABC123-1
  • De bestandsnaam is niet van belang
  • Je kan meerdere afbeeldingen aan één product koppelen door het cijfer achteraan op te hogen
  • Het maakt niet uit of de extensie is opgenomen in de 'titel' van de afbeelding
  • Een afbeelding kan slechts aan 1 product gekoppeld worden

Afbeeldingen koppelen

1. Voeg je afbeeldingen toe aan het documentbeheer
  2. Selecteer de categorie(ën) uit het documentbeheer die de afbeeldingen bevatten
  3. Selecteer de webshop categorie(ën) waarin de producten zitten die je wil voorzien van afbeeldingen
  4. Geef aan of de afbeeldingen moeten toegevoegd worden aan de producten, of dat de afbeeldingen eerst moeten verwijderd worden, en vervolgens opnieuw gekoppeld moeten worden. (afbeeldingen worden nooit dubbel gekoppeld aan een product)
Afbeeldingen koppelen

Voorbeeld

In de webshop heeft je product artikelnummer 'ABC123'. Je wilt hier drie afbeeldingen aan koppelen. Je afbeeldingen moeten in het documentbeheer als volgt bekend zijn:

• ABC123_1 (of ABC123-1)
  • ABC123_2 (of ABC123-2)
  • ABC123_3 (of ABC123-3)