Domein doorsturen

Volgen

In je implementatie kan je domeinen beheren die doorsturen naar een ander domein of website. Hierbij is het belangrijk om te bepalen welk effect je wilt bekomen. Er zijn namelijk 3 mogelijkheden en je keuze heeft invloed op het resultaat én op SEO.

Er wordt telkens doorgestuurd met een 301 Moved Permanently.

1. Gevraagde pad behouden

1.1. Voorbeeld

Je hebt deze domeinen:

• procurios.com (hoofddomein)
  • procurius.net (alias)

Een aanvraag op www.procurius.net/contact moet terecht komen op www.procurios.com/contact

1.2. Configuratie

In het domeinbeheer stel je Stuurt door naar in op http://www.procurios.com

Configuratie

2. Doorsturen naar de root (/) van een domein

2.1. Case

Een website (www.hetwebsitebedrijf.be) is offline gehaald en het domein moet doorsturen naar een andere site (www.procurios.com). Het 'gevraagde pad' mag niet worden doorgegeven aan het nieuwe domein. Als dit wel zou gebeuren, resulteert dit in een 404.

Een aanvraag op www.hetwebsitebedrijf.be/contact moet terecht komen op www.procurios.com

2.2. Configuratie

In het domeinbeheer stel je Stuurt door naar in op http://www.procurios.com/

Configuratie

3. Doorsturen naar een specifieke pagina

3.1. Case

Een website op een subdomein (blog.procurios.nl) wordt verplaatst naar een bepaalde pagina op een andere website (www.procurios.com/blog).

Een aanvraag op blog.procurios.nl moet terecht komen op www.procurios.com/blog

3.2. Configuratie

In het domeinbeheer stel je Stuurt door naar in op http://www.procurios.com/blog

Configuratie