Lay-out van een pagina aanpassen

Volgen

Per Website of Pagina kan je de lay-out (ofwel template of sjabloon) aanpassen. Elke lay-out bevat één of meerdere varianten. De lay-out bevat samen met een variant de structuur en de opmaak van pagina-inhoud (teksten, foto's, ...).

Standaard wordt de lay-out van een pagina overgenomen van de bovenliggende categorie of van de site instellingen. Op het hoogste niveau is de meest gebruikte variant ingesteld. Dit voorkomt dat je bij iedere nieuwe pagina de lay-out moet instellen.

Lay-out aanpassen

1. Selecteer de pagina waarvoor je de lay-out wilt aanpassen
  2. Klik op Bewerk

Indien je de lay-out van de hele site wilt aanpassen, dan selecteer je de Site bovenaan de pagina-boom.

Lay-out aanpassen
  1. Selecteer het tabblad Geavanceerd
  2. Onder User interface klik je op Wijzig...

Je ziet nu het scherm met de beschikbare lay-outs in je implementatie.

1. Door met je muis over de verschillende varianten te gaan, krijg je aan de linkerkant een voorvertoning van de geselecteerde variant
  2. Selecteer de variant die je wil gebruiken door er op te klikken
  3. Klik op Opslaan om de wijzigingen te bewaren