Betaalmethode: PayPal Express Checkout configureren

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je de betaalmethode PayPal Express Checkout kan inschakelen op je webshop.

Paypal Sandbox accounts aanmaken

Omdat het een nieuwe betaalmethode betreft, willen we deze eerst installeren in testmodus, om te testen. Hiervoor gaan we 2 accounts aanmaken op de testomgeving of sandbox van PayPal.

Ga naar developer.paypal.com:

1. Inloggen met een bestaande PayPal account (dit hoeft niet de account te zijn welke je straks gaat koppelen)
  2. Vervolgens ga je naar Applications
  3. Klik op Sandbox accounts
  4. Daar maak je 2 accounts aan:
    1. Een 'Personal' account. Hier voeren we de testbetaling mee uit
    2. Een 'Business' account. Hier ontvangen we de testbetalingen op

E-mail adressen mogen fictief zijn; PayPal stuurt nooit mails vanop de Sandbox.

Paypal Sandbox accounts aanmaken

Als de accounts zijn aangemaakt, log dan in op de PayPal Sandbox. Betalingen die worden uitgevoerd in de Sandbox omgeving zijn steeds fictief.

Betaalmethode toevoegen

Nu we een PayPal testomgeving hebben, kunnen we de betaalmethode gaan toevoegen.

1. Ga hiervoor naar het beheer van je webshop - betaalmethodes en klik op Betaalmethode toevoegen.
Betaalmethode toevoegen
  1. Vervolgens stel je het in als volgt:
    • Dienst: PayPal Express Checkout
    • Titel: geef de betaalmethode een naam (dit verschijnt zo op je website)
    • Omschrijving: geef de betaalmethode een omschrijving (dit verschijnt zo op je website)
    • PayPal valuta: stel de gewenste valuta in (meestal Euro)
    • PayPal account: vul hier het e-mail adres in van je testaccount
    • Omdat we eerst gaan testen, vink je het vinkje Dit account in testmodus gebruiken aan

Betaalmethode activeren

Omdat een implementatie meerdere webshops kan bevatten, moeten we de nieuw toegevoegde betaalmethode nog activeren op de webshop.

1. Ga naar de Algemene instellingen van de webshop
  2. Klik op Betaalmethodes
Betaalmethode activeren
  1. Zet de Beschikbaarheid van de nieuwe betaalmethode op Ingeschakeld voor deze webshop

Testmodus omzetten naar productie

Zodra je klaar bent met testen, zet je de betaalmethode om naar productiemodus.

1. API toegang verlenen in PayPal

Eerst geven we in de productie account van PayPal te kennen dat het Procurios Webplatform betalingen mag beheren.

1. Log in op de PayPal website
  2. Ga naar Profile > More options > Selling preferences > API access > Add or edit API permissions
  3. Klik op Add New Third Party
  4. Vervolgens vul je bij de username 'paypal_api1.procurios.nl' in en klik je op lookup.
API toegang verlenen in PayPal
  1. Er verschijnt nu een lijst met permissies; de volgende vink je aan:
    • Use Express Checkout to process payments.
    • Process your customers credit or debit card payments.
    • Authorize and capture your PayPal transactions.
    • Obtain information about a single transaction.
    • Use Express Checkout to process mobile payments.
  1. Klik op Add. Je krijgt vervolgens de melding dat de toegang is toegekend.

2. Betaalmethode updaten

Nu het Procurios Webplatform betaling mag beheren, kunnen we de betaalmethode in de webshop omzetten.

1. Ga hiervoor naar het beheer van je webshop - betaalmethodes en bewerk de methode in kwestie
  2. PayPal account: vul hier het e-mail adres in van je PayPal productie account
  3. Vink Dit account in testmodus gebruiken uit

Om zeker te zijn dat alles werkt naar behoren, is het aangeraden om nog een testbetaling uit te voeren.