Indelen van het formulier om items te beheren

Volgen

U kunt het formulier waarmee u catalogus items beheert, indelen in verschillende tabs en secties. Met name bij catalogi met een groter aantal velden kan dit interessant zijn.

Door het formulier in te delen ontstaat er meer overzicht voor de gebruiker.

1. Catalogus selecteren

Ga naar het veldbeheer van de catalogus waarvoor u het formulier wilt indelen.

2. Schermoverzicht

Het eerste gedeelte van het scherm bestaat uit de velden die u hebt toegevoegd aan de catalogus; het onderste gedeelte geeft aan hoe het formulier is ingedeeld.

Schermoverzicht

Het formulier ziet er op dit moment zo uit:

3. Formulier indelen

Door te rechterklikken op "Formulier" krijgt u de mogelijkheid om een sectie, tab of kolom toe te voegen aan het formulier.

Formulier indelen

4. Velden verplaatsen

Vervolgens kunt u door te slepen de velden in een sectie slepen. (Let op: een tab moet steeds minstens 1 sectie bevatten!)

Ook tabs en secties kunt u verplaatsen door ze te verslepen.

Velden verplaatsen

5. Resultaat

Na indeling ziet het formulier er zo uit:

Resultaat