Hulpmiddelen bij implementatie Google Tag Manager en Analytics

Volgen

Tag Assistant

Met Tag Assistant zie je hoeveel en welke Google Analytics en Google Tag Manager accounts er gekoppeld zijn op een bepaalde pagina.

Dit gebruik ik als 1ste stap om na te gaan of de gekoppelde accounts actief zijn. Deze tool geeft tevens suggesties als er problemen zijn met de implementatie.

Tag Assistant download je hier.

Google Analytics Debugger

Met de Google Analytics Debugger zie je in de ontwikkelaars console welke data er precies wordt doorgestuurd naar Google Analytics.

Hoe werkt het?

1. Ga naar de site die je wilt debuggen en klik op het extensie icoontje aan de rechterkant van de adresbalk (de actieve pagina wordt nu vernieuwd)
  2. Er verschijnt nu 'On' op het icoontje ter indicatie dat de debugger actief is
  3. Open de Javascript console en bekijk de output
    • Op Windows en Linux: Control-Shift-J
    • Op Mac: Command-Option-J

Google Analytics Debugger download je hier.

Hoe werkt het?

Web Analytics Solution Provider (WASP)

WASP geeft een visuele weergave van alle tags en scripts die worden ingeladen op een pagina. Het laat zien welke tags worden gelanceerd, wat dat eventueel heeft getriggered en wat de vervolgactie daarop is. Je kan eenvoudig zien welke data er in de dataLayer zit, request en response eigenschappen enzovoort. Als je ook andere integraties doet naast Google Analytics en Tag Manager, dan kan je ook die platformen debuggen met WASP. Het is namelijk platform onafhankelijk.

WASP download je hier.

\L \ (Deze tool is ook beschikbaar voor Mozilla Firefox.)

Web Analytics Solution Provider (WASP)