Optimaliseer de titel en omschrijving van je site voor zoekmachines (SEO)

Volgen

Titel van je pagina

Noem je de homepage van je website 'Home', dan wordt deze titel standaard gebruikt als paginatitel (meestal de eerste kop), als menutitel (zoals je de pagina in het menu terugvindt) en als titel in de browser. De titel in de browser wordt weergegeven in de titelbalk van je browser, of op de tab waarin je website getoond wordt. Het is ook de titel die Google gebruikt in haar lijst van gevonden zoekresultaten.

Op de Procurios website, is in onderstaande voorbeeld, de titel in de browser ingesteld op 'Websites, CRM, intranet, webshops, marketing en collaboration'.

Een voorbeeld van de titel in de browser in Firefox:

Titel van je pagina

Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet in de zoekresultaten van Google:

Aanpassen Titel in de Browser

In dit artikel staan de velden beschreven waarmee je de verschillende titels van je pagina aanpast.

Meta omschrijving

Wellicht wil je ook controle over de tekst die Google onder je zoekresultaat plaatst. Standaard wordt deze door Google zelf bedacht op basis van de inhoud van uw website. Als je een eigen Meta-omschrijving meegeeft, gebruikt Google deze in sommige gevallen (zie deze pagina van Google voor meer informatie).

In dit artikel staat meer informatie over hoe je de meta-omschrijving invult voor je website.