Ontvanger automatisch inloggen bij klikken op een link

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je ontvangers van een mailing automatisch laat inloggen op je website bij het klikken op een link.

Autologin activeren op een link

Door het token ~autologin~ toe te voegen aan het einde van een link. Bij het openen van de link wordt de gebruiker automatisch ingelogd.

Beperkingen

• Dit werkt alleen als deze link door dezelfde implementatie wordt afgehandeld als waar de mailing vandaan gestuurd wordt
  • Daarnaast moeten de ontvangers een gebruikersnaam en wachtwoord hebben in het relatiebeheer. Die hoeven overigens niet bekend te zijn bij de ontvanger
  • De autologin functionaliteit werkt enkel als de mailing effectief is verzonden. Je kan dit dus niet testen door een testmail te versturen

Voorbeeldsituaties waarin je dit gebruikt

• Nieuw geïmporteerde gebruikers een mailing sturen na een import zodat ze hun wachtwoord kunnen instellen
  • Een mailing versturen waarin je vraagt aan gebruikers om hun gegevens te controleren
  • Een mailing stuurt met een call-to-action waarvoor de ontvanger eerst moet inloggen op de website. Bijvoorbeeld inschrijven voor een activiteit