Toevoegen van of migreren naar Google Universal Analytics

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je de tracking code van Google Universal Analytics kunt implementeren op je website.

Wat is Universal Analytics?

Universal Analytics is de nieuwe versie van Google Analytics. De 'oude' versie is hernoemd naar Classic Analytics. De rapportage tools en dergelijke blijven dezelfde. De implementatie op je website is wél aangepast. Waar Classic Analytics gebruik maakte van ga.js trackingcode, maakt Universal Analytics gebruik van de analytics.js trackingcode.

Universal Analytics biedt veel meer mogelijkheden dan Classic Analytics. Bij dit nieuwe trackingsysteem gaan we uit van een 'Gebruiker' in plaats van een 'Sessie'. Dit maakt het mogelijk om een bezoeker te volgen over meerdere apparaten heen en over meerdere locaties (bijvoorbeeld: desktop op kantoor, smartphone onderweg, tablet thuis).

Meer info over de functionaliteiten kan je hier terugvinden.

Voor meer informatie met betrekking tot het configureren van Universal Analytics en de eventuele migratie van Classic naar Universal Analytics, verwijzen we je graag door naar deze pagina van GoogleUniversal Analytics instellen.

Implementatie via Google Tag Manager

Wij hebben ervoor gekozen om de implementatie van Universal Analytics in het Procurios Webplatform te laten verlopen via Google Tag Manager.

Met Google Tag Manager kan je gemakkelijk en snel tags op je website (zoals tags voor tracking en marketingoptimalisatie) bijwerken. Je kunt tags van AdWords, Google Analytics, Floodlight en niet-Google-tags via de Google Tag Manager-gebruikersinterface toevoegen en bijwerken in plaats van de sitecode te bewerken. Dit verkleint de kans op fouten, maakt het inschakelen van een webmaster overbodig en stelt je in staat snel tags op je website te implementeren.

Op onze blog staat een artikel waarin de integratie stap voor stap staat beschreven.