Beïnvloeden van zoekopdracht van gebruiker

Volgen

Het is mogelijk om een zoekformulier te plaatsen dat door de inhoud van de gehele website zoekt. Dit artikel heet Website zoekformulier. Je kunt de zoekopdracht van de gebruiker beïnvloeden door tekst toe te voegen aan de term(en) die zijn ingevoerd. De mogelijke waarden die je kunt gebruiken:

• Operators
    • AND
    • NOT
    • OR
  • Parameters (worden standaard met de operator "OR" aan de zoekopdracht toegevoegd):
    • inurl: [de tekst die moet voorkomen in de url]
    • title: [zoeken op een titel van een pagina]
  • Losse tekst

Enkele voorbeelden

Als je wilt voorkomen dat er producten uit de webshop getoond worden in de zoekresultaten:

NOT inurl:webshop

Als je enkel wilt zoeken in pagina's waar "klantenservice" of "informatie" in de titel voorkomt:

title:klantenservice OR title:informatie