Gebruikers aanmaken in bulk

Dit artikel beschrijft hoe je in bulk gebruikers aanmaakt van relaties en hen hiervan op de hoogte stelt middels een e-mail bericht.

Relaties filteren

In Relations filter je op de relaties waarvoor je gebruikers wil aanmaken. Je kan deze functionaliteit gebruiken zowel voor relaties die nog geen gebruiker zijn als voor relaties die wel een gebruiker zijn.

In dit voorbeeld filter ik op personen die nog geen gebruiker zijn.

Bulkbewerking

Vervolgens klik je op Bulkbewerking bovenaan de lijst met relaties. Als je deze knop niet ziet, heb je hier mogelijk geen rechten voor.

Klik vervolgens op Maak gebruikers.

Selecteer de site waar de gebruiker zijn wachtwoord kan instellen en de taal waarin de e-mail wordt verzonden als de voorkeurstaal van de gebruiker onbekend is of er geen e-mail template is in de voorkeurstaal van de relatie.

Vervolgens klik je op Maak gebruikers en stuur emails.

De eerste keer dat je deze functionaliteit gebruikt, moet je mogelijk nog email templates instellen. Volg hiervoor de wizard op je scherm.

De template die je aanmaakt, heet 'Gebruikersaccount aangemaakt e-mail' en de inhoud van de mail moet in ieder geval de veldcode 'Link om wachtwoord in te stellen' bevatten. Deze link is 7 dagen geldig.

Nu kun je de bulkbewerking afronden en je gekozen relaties de mail versturen.

Het primaire e-mailadres van de relatie wordt ingesteld als gebruikersnaam.

Tags:
  • CRM