Troubleshooting

Volgen

Wanneer er problemen zijn met de Synchronisatie module kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit artikel is bedoeld om een overzicht te geven van de mogelijkheden die je hebt om vast te stellen wat er aan de hand is en wat de mogelijke oplossing(en) zijn.

Situatie

De "Procurios Synchronisatie" Service start niet

1. Controleer of de ODBC verbindingen werken
    1. Ga naar "Control Panel -> Administrative Tools -> ODBC Data Sources (32-bit)"
    2. Ga vervolgens naar het tabblad "System DSN"
    3. Test vervolgens de System Data Sources
      1. Dubbelklik op SYNC en klik op "Test" om de verbinding te testen
      2. Dubbelklik op SYNCABLE en klik op "Test" om de verbinding te testen

(Fout)meldingen

MySQL password is expired

Wanneer je hebt vastgesteld bij het testen van de ODBC verbindingen dat het MySQL password is expired dan kan je op de volgende manier het password resetten. De wachtwoorden vind je bij de betreffende onder de categorie "RD verbindingen" in LastPass. Het wachtwoord wat je (op)nieuw instelt laat je hetzelfde als wat er al bekend was.

1. Ga naar een command prompt
  2. Log in op MySQL met het command mysql -u sync -p
  3. SET password = '##password##';

Controleer bij de ODBC verbinding of deze nu succesvol gemaakt kan worden.