Nieuwe pagina aanmaken

Volgen

Uw website is opgebouwd uit pagina's en deze kunnen op twee plaatsen toegevoegd worden:

1. Rechtstreeks onder de site.
  2. Onder een categorie om een subniveau te creëren.

In dit artikel tonen we u hoe u een nieuwe pagina kan aanmaken. We starten vanuit het startscherm van het Websitebeheer.

Pagina toevoegen

Je voegt een pagina op het root-niveau (ofwel: rechtstreeks onder de site) of onder een categorie.

Selecteer het gewenste niveau en klik op Voeg pagina toe.

Pagina toevoegen

Vervolgens zie je dit scherm:

Op deze pagina voer je minstens de titel van de pagina in; onderaan dit artikel vind je de betekenis van alle velden. Vervolgens klik je op Opslaan om de nieuwe pagina aan te maken.

De nieuwe pagina wordt standaard onderaan in de menu boom geplaatst, indien je deze op een andere plek wil hebben, kan je deze eenvoudigweg verslepen naar de gewenste positie.

Nu de pagina is aangemaakt, kan je inhoud aan de pagina toevoegen in de vorm van artikelen.

Beschrijving van alle velden

Hieronder zijn de belangrijkste velden van een pagina opgelijst.

Basis

• Bovenliggende categorie: dit is de categorie waaronder de pagina wordt aangemaakt
  • Titel: dit is de standaard titel van de pagina; deze wordt ook gebruikt voor weergave in de backend
  • Extra titels:indien niet ingevuld, wordt de "Titel" automatisch overgenomen
    • Titel in de browser: hier kan je een andere titel opgeven die in de browser zal verschijnen
    • Menu titel: titel die gebruikt wordt in het navigatiemenu
    • Pagina titel: titel die gebruikt wordt op de pagina (meestal in de h1 tag)
  • Aliassen: een alias is de naam van uw pagina zoals die zal verschijnen in de URL achter het domein. Een pagina kan één of meerdere aliassen bevatten en naargelang de instellingen in je implementatie, worden deze automatisch gegenereerd bij het aanmaken van een pagina

Uitgebreid

• Deze pagina is een link naar een andere pagina: hiermee kan je de pagina gebruiken om te linken naar een andere interne of externe pagina.
  • Meta omschrijving: hier kan je de meta omschrijving opgeven voor deze pagina (voor meer info in verband met meta kan je hier terecht).

Geavanceerd

• Publicatie opties: hiermee an je deze pagina automatisch laten (de)publiceren op een bepaalde datum / tijdstip
  • Verberg deze pagina van het menu: hiermee wordt de pagina verborgen in het menu; ze is dan nog wel bereikbaar middels een directe link
  • Deze pagina is alleen zichtbaar voor...: hiermee kan je de pagina enkel toegankelijk maken voor bepaalde personen en/of groepen
  • Eigenaar van de pagina: dit wordt automatisch opgevuld door de persoon die de pagina aanmaakt, maar kan indien nodig, overschreven worden
  • Deze pagina is vergrendeld door: indien ingevuld, kunnen enkel bepaalde relaties en/of groepen deze pagina wijzigen
  • User interface: de template die aan de pagina gekoppeld is; dit wordt automatisch overgenomen van de bovenliggende categorie en kan desgewenst overschreven worden