Eén artikel koppelen op meerdere pagina's

Volgen

Eén artikel in het CMS kan je koppelen op meerdere pagina's. We noemen dit Herkoppelen. Het voordeel hiervan is dat je het artikel in kwestie maar één keer hoeft aan te maken en onderhouden en het ziet er overal exact hetzelfde uit.

Je kunt dit doen op twee manieren.

Een bestaand artikel koppelen

1. Ga naar de pagina waar je het bestaande artikel wilt koppelen.
  2. Klik op de knop Koppel een bestaand artikel op de container in kwestie
  3. Selecteer het artikel
  4. Het artikel is nu gekoppeld
Een bestaand artikel koppelen

Sleep het artikel naar de doelpagina

Het volgende proces werkt alleen op een Windows & Mac omgeving:

1. Ga naar een pagina waar het artikel reeds gekoppeld is.
  2. Sleep het artikel naar de pagina waar je het bijkomend wilt koppelen en druk tijdens het slepen op de CTRL-toets (u zal zien dat er een groen plusje verschijnt bij de muiscursor ).
  3. Laat het los op de pagina naar keuze en selecteer de gewenste container waarin je het artikel wil plaatsen.
  4. Het artikel is nu gekoppeld.
Sleep het artikel naar de doelpagina

Na het herkoppelen

Na het herkoppelen verschijnt er een getal achter het artikel, waaruit blijkt hoe vaak het artikel gekoppeld is.

Om te zien op welke pagina's het artikel gekoppeld is, kunt u op het ontkoppel-icoontje klikken. In de pop-up waarmee u het artikel kunt ontkoppelen / verwijderen, staat een overzicht van alle plekken waar het artikel gekoppeld staat. Elke wijziging aan het artikel, aan bijv. de titel, tekst of publicatie-status, zal op al deze plekken zichtbaar zijn. Erg handig voor bijv. een artikel met daarin adres- of contactgegevens.