Configuratieset aanmaken

Volgen

Dit artikel beschrijft wat een configuratieset is en hoe je het aanmaakt zodat je het vervolgens kan gebruiken in andere modules.

Een configuratieset bevat alle instellingen (formulier, berichten en andere instellingen) die nodig zijn om een profiel- of registratieproces in goede banen te leiden.

Te doorlopen stappen

1. Ga naar Profiel & registratie > Configuratiesets en klik op Voeg een set toe
  1. Geef aan welk type configuratieset je wil aanmaken en klik op Doorgaan. Je kan optioneel ook de instellingen overnemen van een snippet dat reeds is geconfigureerd op je website
  1. Geef de set een Omschrijving
  2. Selecteer een formulier dat bij deze set hoort
  3. Geef aan in welke Relatiegroep de registraties moeten terecht komen en welk Relatietype de nieuwe relaties moeten krijgen
  4. Verder is het handig om een ruime activatieperiode te voorzien waarbinnen nieuwe registraties hun email adres moeten bevestigen
  1. Selecteer de verschillende berichten die bij dit proces moeten getoond worden. Voor berichten die op de website worden getoond, heb je de mogelijkheid om een bericht te tonen, of de bezoeker naar een pagina naar keuze door te sturen waarop je alle vrijheid hebt om de boodschap te tonen die je wil meegeven aan de bezoeker
  1. Klik op Opslaan