Procesbeschrijving Profiel & registratie

Volgen

Met de module 'Profile & Registratie' maak je interacties mogelijk tussen de frontend van je website en CRM. Denk bijvoorbeeld aan registratie van nieuwe relaties of de mogelijkheid voor bestaande relaties om hun profiel te beheren.

Wanneer een relatie een profiel- of registratieformulier invult op je website, dan worden er een aantal stappen doorlopen en zijn er een aantal zaken nodig om dit proces mogelijk te maken.

Hieronder is per proces aangegeven hoe het proces verloopt en welke onderdelen er nodig zijn. Deze zijn aangeduid met een letter achter elk onderdeel.

Op hoofdlijnen onderscheiden we drie onderdelen:

1. Een formulier
  2. Een aantal berichten
  3. De configuratie die formulier, berichten en bijkomende instellingen aan elkaar koppelt. Dit kan een configuratieset zijn, of instellingen in een snippet in CMS

Registratie

1. Het formulier (A) wordt ingevuld
  2. De invuller krijgt een bericht (B) te zien op de website dat aangeeft dat zijn formulier succesvol is verzonden
  3. De invuller ontvangt een email (C) om zijn email adres te bevestigen
  4. Als hij klikt op de link in de email, komt hij op de website terecht waar hij een bericht (D) te zien krijgt
  5. Vervolgens krijgt hij nog een email ter bevestiging (F)

Registratie met fiattering

1. Het formulier (A) wordt ingevuld
  2. De invuller krijgt een bericht (B) te zien op de website dat aangeeft dat zijn formulier succesvol is verzonden
  3. De invuller ontvangt een email (C) om zijn email adres te bevestigen
  4. Als hij klikt op de link in de email, komt hij op de website terecht waar hij een bericht (D) te zien krijgt
  5. Vervolgens krijgt hij een email (E) die aangeeft dat de registratie wacht op fiattering
  6. Een beheerder keurt de registratie goed of wijst ze af
  7. Vervolgens krijgt hij nog een email met een bevestiging (F) of met het afkeuringsbericht (G)

Profiel

1. Het formulier (A) wordt ingevuld
  2. De invuller krijgt een bericht (B) te zien op de website dat aangeeft dat zijn formulier succesvol is verzonden

Profiel met fiattering

1. Het formulier (A) wordt ingevuld
  2. De invuller krijgt een bericht (B) te zien op de website dat aangeeft dat zijn formulier succesvol is verzonden
  3. Een beheerder keurt de profielwijziging goed of wijst ze af
  4. Vervolgens krijgt hij nog een email met een bevestiging (F) of met het afkeuringsbericht (G)