Formulier aanmaken

Volgen

Dit artikel beschrijft wat een Profiel & Registratie formulier  is en hoe je het aanmaakt.

Soorten formulieren

Er zijn vier verschillende soorten formulieren:

1. Registratie
  2. Registratie met fiattering
  3. Profiel
  4. Profiel met fiattering

Een registratie-formulier is een formulier waarmee een relatie zich registreert vanop de frontend van je website. Deze registratie resulteert vervolgens in een relatie in CRM.

Een profiel-formulier is een formulier waarmee een relatie zijn CRM-profiel beheert vanop de frontend van je website.

Voor beide formulieren heb je de mogelijkheid om een fiatteringsproces in te schakelen. Hierdoor zorg je er voor dat een beheerder eerst goedkeuring moet geven over de ingevoerde gegevens voordat deze actief worden in CRM.

Formulier aanmaken

1. Ga naar Profiel & registratie > Formulieren en klik vervolgens op Maak een nieuw formulier
  1. Voer de nodige gegevens in
  2. Bij Type geef je aan of het om een registratie of profiel formulier gaat
  3. Klik op Opslaan

Velden toevoegen aan het formulier

Nadat je het formulier hebt aangemaakt, voeg je de velden toe die de relatie moet of kan invullen.

1. Klik op de knop Formuliervelden
  1. Vervolgens sleep je de velden van de rechterzijde naar je formulier aan de linkerzijde

Merk op dat je bij Profiel & registratie formulieren enkel velden kan gebruiken die beschikbaar zijn binnen CRM. De reden hiervoor is dat de data die wordt ingevuld in het formulier moet kunnen weggeschreven worden naar een relatie in CRM.

Zodra je klaar bent met toevoegen van velden, is het formulier klaar voor gebruik. Bewaren gaat automatisch, dus dat moet je niet meer specifiek aangeven.