Redirects

Volgen

Een nieuwe module

Er is een nieuwe module beschikbaar, waarmee je redirects kunt beheren voor een implementatie. Een redirect regelt voor een bepaalde URL dat als deze URL nergens uitkomt (zoals een 301 Moved Permanently melding), de browser wordt doorgestuurd naar een andere URL.

Je kunt op allerlei manieren redirects maken, waaronder ‘begint met’, wildcards en regular expressions. De doelgroep van de module is de IC-er of de technisch onderlegde gebruiker. In deze eerste versie is daarom nog wel wat technische taal zichtbaar en is wat technisch inzicht nodig om de meer ingewikkelde regels te bouwen.

Use cases

De module is onderworpen voor deze twee use cases:

1. Migratie van een oude naar een nieuwe website, waar de oude URLs moeten worden doorgestuurd naar de nieuwe URLs. Dit is tijdelijk, totdat de zoekmachine nieuwe website op neemt in hun index.
  2. Ondersteunen van (oude) permalinks naar content zoals blogs, webshop-artikelen of nieuwsitems.

Caching

De browser zal een 301-redirect heel lang cachen en ook een zoekmachine zal er direct op acteren. De module is daarom niet handig voor een tijdelijke redirect. Als je een foutje hebt gemaakt, is het  belangrijk te weten dat je niet alleen de browser cache moet legen, maar ook de load balancer cache moet flushen voor de gevraagde URL.